برای تجربه بهتر در این وبسایت، لطفا از صفحه نمایش بزرگتر استفاده کنید.

دیگر رسانه‌ها۱۷ شهریور ۱۴۰۱

about digikala groupabout digikala groupabout digikala group
about digikala group0 دقیقه وقت خواندن

به نقل از روزنامه هفت صبح؛ گزارشی که از سوی موسسه ایران تلنت منتشر شده نشان می‌دهد در آغاز قرن پانزدهم چه معیارهایی در ذهن کارمندان ایرانی اولویت دارند‌. زمانی طبیعی بود که کارمندان و کارکنان در آرزوی حضور در بانک‌ها‌، شرکت نفت و یا شهرداری‌ها باشند. به دلایل مختلف اما تغییرات سریع اقتصادی و اجتماعی موجب شده است تا برخی شرکت‌های غول آسای خصوصی به‌خصوص در عرصه استارتاپ‌ها جذابیت غیرقابل مهاری برای جویندگان کار پیدا کنند.

در این نظرسنجی بعد از دیجی‌کالا‌، گروه مپنا (شرکت توسعه نیروگاه‌های ایران که به حالت نیمه دولتی اداره می‌شود و برای بسیاری از مهندسان یک محل کار و فرصت شغلی ایده‌آل محسوب می‌شود)، اسنپ، ایرانسل، ایران‌خودرو، نستله ایران، کافه بازار، همراه اول، سفرهای علی‌بابا و گروه دارویی و بهداشتی عبیدی برندهای محبوبی هستند که جوینده‌های کار دلشان می‌خواهد در این شرکت‌ها مشغول به کار شوند. این نظرسنجی جزئیات جالب دیگری دارد که در ادامه می‌خوانید.

گزارش محبوب‌ترین برند کارفرمایی چگونه تهیه شد؟

در این نظرسنجی از شرکت‌کنندگان خواسته شده است از بین ۷هزار و ۶۵۶ شرکت که برند کارفرمایی معروفی دارند، ۳ شرکتی که می‌خواهند در آن کار کنند را انتخاب کنند. همچنین از شرکت‌کنندگان خواسته که ویژگی‌های فضای کاری ایده‌آلی که در ذهن دارند،توصیف کنند و در بین ۱۸ معیار ویژگی‌ها را به ترتیب اهمیت اولویت‌بندی کنند.

طبق این گزارش ۸۴درصد از شرکت‌کنندگان مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد داشته‌اند و از بین آن‌ها، ۴۳درصد از دانشگاه‌های دولتی فارغ‌التحصیل شده‌اند. فارغ‌التحصیلان رشته‌های مدیریت، مهندسی کامپیوتر و IT، مالی و حسابداری، مهندسی برق،‌ مهندسی صنایع، مهندسی مکانیک و MBA، بیش از ۵۰درصد شرکت‌کنندگان دارای تحصیلات دانشگاهی را تشکیل داده‌اند. رده سازمانی افراد دارای سابقه کاری که در این پرسشنامه حضور داشته‌اند ۳۶درصد کارشناس بوده‌اند،‌۲۳درصد سرپرست و مدیر، ۱۶درصد کارمند و ۱۴درصد کارشناس ارشد. همچنین ۱۰درصد هم مدیر ارشد بالاتر و کارآموز بوده‌اند.

از بین شرکت‌کنندگان دارای سابقه کار، گروه‌های شغلی حسابداری و مالی، فروش و خدمات پس از فروش، برنامه‌نویسی، تبلیغات و تحقیقات بازار بیشترین مشارکت را داشته‌اند. ‌در این نظرسنجی نتایج ۳۰شرکت به سطح اول بررسی راه یافته‌اند که شامل: دیجی‌کالا، اسنپ، مپنا، دیوار، ایران‌خودرو، نستله ایران، کافه بازار، همراه اول، سفرهای علی‌بابا، گروه عبیدی، سیناژن،جی تی آی، ایرانسل،کاله، یونیلیور، کیسون، گلرنگ، شرکت ملی نفت ایران، کوبل دارو، کانون ایران نوین، بی تی اس پارس، نوو نور دیسک پارس، همکاران سیستم، زرین رویا، کارگزاری مفید، کروز، تپسی، اسنوا، بانک سامان و ابیان دارو می‌شود.کاهش چشمگیر محبوبیت بانک‌ها و عقب رفتن شرکت ملی نفت که همیشه به حقوق‌های نجومی معروف بوده از نکته‌های جالب این نظرسنجی محسوب می‌شوند.

برندهای کارفرمایی محبوب براساس چه معیارهای اولویت‌بندی می‌شوند؟

براساس این نظرسنجی مهم‌ترین معیار انتخاب محل کار همان گزینه کلاسیک قدیمی است یعنی میزان حقوق دریافتی برای کارجویان‌! و با توجه به شرایط اقتصادی مثل سالیان گذشته کارجویان تمایل به کار کردن در برندهایی را دارند که علاوه بر پرداخت حقوقی که مناسب معاش آن‌ها باشد، فرصت ارتقای شغلی وامنیت شغلی را نیز برایشان فراهم کند. برند کارفرما کمک‌ زیادی به شرکت‌ها برای کاهش هزینه‌های جذب و استخدام، کاهش نرخ استعفا‌، گردش کارمند در شرکت‌ها، متمایز کردن شرکت از رقیبان و افزایش علاقه کارجویان برای استخدام در شرکت می‌کند.

مشارکت‌کنندگان در ۳ سال آینده چه برنامه‌ای دارند؟

با توجه به داده‌های حاصل از نظرسنجی، ۲۳درصد پاسخ‌دهندگان می‌خواهند سازمان فعلی‌شان را ترک کنند. فقدان رابطه خوب با مدیر معیار بسیار مهمی برای افرادی است که تصمیم به جابه‌جایی شغلی دارند چرا که عدم وجود این رابطه، باعث می‌شود ادامه کار در شرکت فعلی برای کارکنان دشوار باشد.

۲۲درصد تصمیم‌ دارند تا سه سال آینده از ایران مهاجرت کنند. طبق این گزارش بخشی از انگیزه‌های افراد برای مهاجرت، استفاده از دانش و تکنولوژی روز است. از سوی دیگر کارجویان علاوه بر امکان درآمد بالاتر تمایل دارند در محیط کاری پرانرژی و حرفه‌ای که ساعت کاری منعطفی دارد و در نتیجه تعادل میان کار و زندگی‌شان وجود دارد مشغول به کار شوند. از بین شرکت‌کنندگان فقط ۱۶درصد می‌خواهند به کار کردن با شرایط فعلی ادامه دهند و ۱۲درصد هم به سمت کار به صورت دورکاری بروند.

چه کسانی از شرایط شغلی خود راضی هستند؟

گروه‌های شغلی واردات و صادرات به دلیل شرایط در حال تغییر و البته مسئله مهم تحریم‌ها‌، به همراه گروه وکالت و تدریس رضایت کمتری از شرایط کاری خود دارند.در مورد گروه تدریس می‌شود آن را به تحولات جدید در عرصه کنکور و همین طور مسئله دورکاری آموزشی مرتبط دانست.

علت نارضایتی وکلا هم شاید به خاطر قوانین جدیدی است که مسئله انحصار را در میان وکلا لغو کرده و سیستم کلاسیک آزمون و سهمیه را برای تعلق گرفتن پروانه وکالت لغو شده و در نتیجه رقابت نفسگیری برای دست یافتن به پرونده‌های مناسب در پیش خواهد بود.
-نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد دانش‌آموختگان رشته‌ مدیریت از فارغ‌التحصیلان رشته‌های دیگر رضایت بیشتری از شرایط کنونی دارند.