برای تجربه بهتر در این وبسایت، لطفا از صفحه نمایش بزرگتر استفاده کنید.

درخشش تیم ARC امیرکبیر در مسابقات جهانی روبوکاپ ۲۰۱۷ ژاپن

about digikala groupabout digikala groupabout digikala group
about digikala group0 دقیقه وقت خواندن

امسال تیم رباتیک  ARC از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با حمایت مالی و رسانه‌ای دیجی‌کالا وارد مسابقات جهانی روبوکاپ شد. مسابقات جهانی روبوکاپ ۲۰۱۷، از تاریخ ۵ تا ۸ مرداد ۱۳۹۶ در شهر ناگویای ژاپن برگزار شد و تیم ARC توانست در بخش ربات‌های صنعتی به فینال برسد.

مسابقات جهانی روبوکاپ از سال ۱۹۹۷ هر سال در کشورهای مختلف برگزار می‌شود. هدف از برگزاری این مسابقات، توسعه‌ی فناوری‌های مرتبط با ربات‌ها و هوش مصنوعی است. در روبوکاپ امسال، تیم‌های مختلفی از ۴۰ کشور دنیا شرکت کرده بودند.

تیم ARC درحالی در بخش ربات‌‌های صنعتی وارد این رقابت‌ها شد که سال گذشته هم در نخستین مسابقه‌ی «ربات‌های پرنده‌ی حمل کالا» شرکت کرده بود. تیم ARC از پژوهشکده‌ی فناوری‌های نو دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مسابقه‌ی ربات‌های پرنده، توانست دیپلم افتخار بخش «طراحی» و جایزه‌ی ویژه‌ی «رفتار حرفه‌ای» را کسب کند. مسابقه‌ی ربات‌های پرنده‌ی حمل کالا در سال ۹۵ با هدف یافتن ایده‌ها و استعدادهای نو برای ساخت ربات پرنده‌ی آزمایشی حمل کالای دیجی‌کالا برگزار شد.

 

گزارش ویدیویی تهیه شده درباره‌ی حضور تیم رباتیک ARC در این رویداد را تماشا کنید:

‌‌‌‌

استفاده از ربات در دیجی‌کالا

هدف دیجی‌کالا از حمایت تیم ARC در مسابقات روبوکاپ ۲۰۱۷، تشویق این تیم و دیگر تیم‌های ایرانی به ساخت ربات‌هایی است که به‌طور مشخص بتوانند به توسعه‌ی کسب‌وکار دیجی‌کالا برای ارئه‌ی خدمات بهتر و بیشتر به مشتریانش کمک کنند. مثلاً ربات‌هایی ساخته شوند که در مرکز پردازش دیجی‌کالا با هدف اتوماسیون وظایف عملیاتی به کار آیند. «مرکز پردازش دانش» متعلق به دیجی‌کالا واقع در غرب تهران، بزرگترین مرکز پردازش یک فروشگاه اینترنتی در خاورمیانه است. حرکت دیجی‌کالا به سوی استفاده از ربات‌ها در بخش‌های عملیاتی این مرکز پردازش اجتناب‌ناپذیر است. سال گذشته هم مسابقه‌ی ربات‌های پرنده‌ی حمل کالا دقیقاً به همین منظور برگزار شد تا فتح بابی باشد بر ایده‌ی استفاده از ربات‌های پرنده با هدف ارسال کالا برای مشتریان در سال‌های آتی.

فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا برای پیگیری پروژه‌های مربوط به اتوماسیون و استفاده از فناوري‌های پیشرفته‌ی رباتیک، برند جدیدی را به نام «دیجی‌کالاتِک» (DigikalaTech) ایجاد کرده است. مأموریت این برند، حمایت از تجاری‌سازی فناوری‌های هم‌راستا با کسب‌وکار دیجی‌کالا و نیاز مشتریانش است. دیجی‌کالاتِک با همین مأموریت، در سال ۱۳۹۵ مسئولیت برگزاری مسابقه‌ی ربات‌های پرنده‌ی حمل کالا را بر عهده داشت.

دیجی‌کالا در دو سال گذشته حامی دهمین و یازدهمین دوره‌ی مسابقات روبوکاپ ایران بوده و در مسابقات جهانی روبوکاپ ۲۰۱۵ چین هم از تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین حمایت کرده است.

 

یک تیم حرفه‌ای

تیم ARC دانشگاه صنعتی امیرکبیر از پنج نفر تشکیل شده است. هر پنج نفر یا دانشجوی کارشناسی ارشد هستند یا به تازگی فارغ‌التحصیل شده‌اند.

 

اسامی اعضای تیم و تحصیلات آن‌ها از این قرار است:

فرزاد احمدی نژاد: فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی برق- مکاترونیک

علیرضا اطهاری: فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی برق- کنترل

پدرام حسینی: دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک- مکاترونیک

امیررضا کبریتچی: دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی رباتیک

لورنس داریوش: دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی رباتیک

 

نکته‌ی بسیار مهم درباره‌ی تیم دانشگاه امیرکبیر این است که کار طراحی و ساخت رباتشان را به‌طور کامل و از صفر، خودِ اعضای تیم انجام داده‌اند. تیم‌های دیگر از کشورهای مختلف در 5 سال گذشته، از ربات‌های آماده‌ی شرکت «کوکا» (Kuka) استفاده کرده‌اند، اما تیم ARC خود اقدام به ساخت ربات کرده بود؛ موضوعی که باعث تعجب و تحسین سایر تیم‌ها و برگزارکنندگان شد.

رقبای تیم ARC امیرکبیر، ۱۱ تیم از کشورهای آلمان، روسیه و سنگاپور بودند. ربات تیم ARC توانست با پشت سر گذاشتن مراحل مختلف، همراه با چهار تیم آلمانی به فینال راه یابد. در نهایت ربات تیم ARC که روی بدنه‌ی آن لوگوی DigikalaTech نصب شده بود، توانست بین ۱۲ تیم شرکت‌کننده در این بخش، در مقام پنجم قرار بگیرد. عملکرد چشمگیر تیم ARC در نخستین حضورش در این مسابقات باعث شد یک نماینده از ایران به کمیته‌ی فنی مسابقات افزوده شود.

تماشا کنید: یک گپ دوستانه با تیم رباتیک امیرکبیر در راه روبوکاپ 2017

 

مسابقه‌ای برای توسعه‌ی فناوری‌ها

همان‌طور که در آغاز گفتیم، مسابقات جهانی روبوکاپ با هدف توسعه‌ی فناوری‌های رباتیک و هوش مصنوعی برگزار می‌شود. این مسابقه دارای پنج بخش است: ربات‌های فوتبالیست، ربات‌های امدادگر، ربات‌های خانگی، ربات‌های صنعتی و ربات‌های دانش‌آموزی.

صاحبان صنایع و شرکت‌ها، به‌دقت این مسابقات را زیر نظر می‌گیرند تا ایده‌های نوین و استعدادهای ناب را کشف کنند. این مسابقات شروعی خوب برای دانشجویان و فعالان جوان حوزه‌ی رباتیک برای ورود به عرصه‌ها‌ی تجاری و صنعتی است.

دیجی‌کالا تلاش می‌کند با حمایت از تیم‌های رباتیک ایرانی تحت برند دیجی‌کالاتِک، به پیشرفت آن‌ها و هموارکردن راه ایشان برای ورود به صنعت و ساخت ربات‌های تجاری کمک کند.

اخبار مرتبط

برای استفاده از مطالب وب‌سایت درباره گروه دیجی‌کالا، داشتن «هدف غیرتجاری» و ذکر «منبع» کافیست. تمام حقوق اين وب‌سايت نیز برای شرکت گروه تجارت الکترونیک دیجی‌کالا است.