ما در یک نگاهما در یک نگاه

ما در یک نگاه

مرور سالی که گذشت

ما در یک نگاه

مرور سالی که گذشت

مرور سالی که گذشت

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share

سال 1402 برای دیجی‌کالا سال تغییرات بزرگ و اتفاقات تازه بود. در این سال صادرات کالاهای ایرانی را به کشورهای منطقه آغاز کردیم و امکان اتصال آن به سایر پلتفرم‌ها هم ایجاد شد.

در پلتفرم دیجی‌کالا رکورد پرسفارش‌ترین روزها را شکستیم و بازدیدهای روزانه و ماهانه کاربران ما را ذوق‌زده کرد. رشد تعداد همکاران فروشنده و تنوع کالاهایی که در دیجی‌کالا می‌بینید اتفاق مثبت دیگری بود که به آن افتخار می‌کنیم.

از سوی دیگر تلاش کردیم وارد عرصه‌های تازه‌ای شویم و با ایجاد امکان خرید و فروش موبایل کارکرده، پاسخگوی بخش‌های دیگری از نیاز مشتریان و همراهان دیجی‌کالا باشیم. حالا که سال گذشته را مرور می‌کنیم خوشحالیم که می‌توانیم بگوییم همه تلاش‌مان را کردیم تا شما لبخند بزنید.

دیجی‌کالا ۱۴۰۲ در یک نگاه

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share
دیجی‌کالا ۱۴۰۲
دیجی‌کالا ۱۴۰۲

پراکندگی مشتریان و همکاران فروشنده دیجی‌کالا

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share
پراکندگی مشتریان و همکاران
پراکندگی مشتریان و همکاران

گروه دیجی‌کالا

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share
گروه دیجی‌کالا
گروه دیجی‌کالا

سه نسل گروه دیجی‌کالا

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share
دیجی‌کالا
دیجی‌کالا

۱. خرده‌فروشی– ۱۳۸۵،‌ Retail

دیجی‌کالا سال ۱۳۸۵ تاسیس شد. برای شش سال کاملا به صورت ارگانیک رشد کرد و در سال ۱۳۹۱ اولین جذب سرمایه خود را از منابع داخلی داشت. بین سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ مدل کسب‌وکار این شرکت مدل خرده‌فروشی یا Retail بود. در این نوع از کسب‌وکار، تامین کالا به طور کامل به عهده خود شرکت است و فروشندگان شخص ثالث (Third party sellers) روی سایت و اپلیکیشن حضور ندارند.

2. خرده‌فروشی + بازارگاه- ۱۳۹۵، Retail +marketplace

یکی از مراحل بلوغ شرکت‌های جهانی مشابه دیجی‌کالا، اضافه شدن مدل بازارگاه یا marketplace به کسب‌وکار آنها است. در این مدل در کنار تامین کالا توسط خود شرکت، فروشندگان شخص ثالث نیز امکان عرضه کالا را روی سایت پیدا می‌کنند. از مزایای اصلی مارکت‌پلیس افزایش چشمگیر تنوع کالاهای عرضه شده در پلتفرم است. ضمن این که با حضور فروشندگان در کنار دیجی‌کالا، قیمت‌ها رقابتی‌تر می‌شود و در نهایت مصرف‌کننده نهایی برنده این افزایش تنوع کالایی خواهد بود و امکان دسترسی به کالاها به قیمت مناسب را خواهد داشت. در حال حاضر چند صد هزار همکار فروشنده کوچک و متوسط در کنار همکاران فروشنده بزرگ در دیجی‌کالا حضور داشته و کالای خود را در معرض دید میلیون‌ها کاربر در سراسر ایران قرار می‌دهند.

شکل‌گیری اکوسیستم
شکل‌گیری اکوسیستم

۳.وی شکل‌گیری اکوسیستم تجارت الکترونیک– ۱۳۹۸

با توجه به مدل‌های کسب‌وکاری متنوع در زمینه تجارت الکترونیک کالا، اکوسیستمی از کسب‌وکارها و خدمات هم‌افزا به عنوان زیرمجموعه گروه دیجی‌‌کالا برای تامین نیازهای کاربران شکل گرفت.

در این اکوسیستم، علاوه بر هسته مرکزی (مدل خرده‌فروشی + بازارگاه) کسب‌وکارهای دیگری در زمینه تجارت الکترونیک سریع (Quick Commerce) و تجارت الکترونیک اجتماعی (Social Commerce) ایجاد شدند.

همچنین خدمات مکمل و زیرساخت‌های موردنیاز برای این اکوسیستم به تدریج اضافه شدند. به عنوان مثال در زمینه خدمات پرداخت شرکت دیجی‌پی، در زمینه لجستیک شرکت دیجی‌اکسپرس، در زمینه خدمات بازاریابی شرکت اسمارتک، در زمینه محتوا محصولاتی چون دیجی‌کالا مگ، در زمینه نوآوری شرکت دیجی‌نکست و در زمینه برنامه‌های وفاداری دیجی‌کلاب شکل گرفتند.

نام‌هایی که گروه دیجی‌کالا را می‌سازند

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share

دیجی‌نکست در زمستان ۱۳۹۷ با هدف سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها، توسعه تکنولوژی، انجام فعالیت‌های پیش‌شتابدهی، شتابدهی و تیم‌سازی کارآفرینان جوان و حمایت مالی و معنوی از آن‌ها فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. نیاز به نوآوری و توسعه تکنولوژی، دلیل اصلی تولد دیجی‌نکست بود. این شرکت فعالیت خود را با تمرکز بر هوش مصنوعی آغاز کرد و از ابتدای سال ۱۴۰۰، فعالیت‌های خود را با تمرکز بر زنجیره ارزش تجارت الکترونیک گسترش داد. آکادمی دیجی‌نکست نیز به منظور ایجاد یک محیط یادگیری مشترک، شامل بوت‌کمپ‌های آموزشی، کارگاه‌ها و رویدادهای شبکه‌سازی شکل گرفته است.

دیجی‌پی سال ۱۳۹۷ به عنوان بازوی مالی دیجی‌کالا، فعالیت خود را شروع کرد. دیجی‌پی علاوه‌ بر ارائه خدمات مالی روزمره، به کاربرانش کمک می‌کند تا کالا یا خدماتی را که نیاز دارند از طریق وام یا اعتبار از دیجی‌کالا و بیش از ۱۰۰ فروشگاه آنلاین و حضوری دیگر خریداری کنند. امکان خرید بیمه تجهیزات الکترونیک، سرمایه‌گذاری در صندوق‌های بورسی و غیر‌بورسی و تامین مالی و کمک به افزایش گردش مالی فروشگاه‌هایی که در دیجی‌کالا فعالیت می‌کنند، بخش دیگری از فعالیت‌های دیجی‌پی است.

دیجی‌فای سامانه‌ای برای ساخت سایت فروشگاهی استاندارد و مناسب برای کسب‌وکارها است. علاوه بر این کسب‌وکارها می‌توانند برای افزایش بازدیدکننده‌های سایت، طراحی بنر و سئو، از دیجی‌فای کمک بگیرند. این سامانه کارش را از سال 1396 آغاز کرد و سال 1400 به دیجی‌کالا پیوست.

پیندو، بازار بدون محدودیت کالا و خدمات آنلاین است و با محوریت تمرکز بر کسب‌وکارهای متوسط و خرد، فرصت ایده‌آلی را برای معامله بی‌واسطه فراهم کرده است. دریافت نکردن کمیسیون، ارتباط بی‌واسطه خریدار و فروشنده و نبود محدودیت در نوع محصولات و و کشور سازنده آنها، پیندو را از پلتفرم‌های مشابه متمایز می‌کند.هدفی که پیندو در پیش دارد، تسهیل هرچه بیشتر معاملات در بستر بازاری واقعا آزاد به وسعت ایران است.

دیجی‌اکسپرس به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های دیجی‌کالا، فعالیت خود را از سال ۱۳۹۹ به‌طور مستقل شروع کرد. دیجی‌اکسپرس به کسب‌وکارهای مختلف کمک می‌کند تا با بهره‌گیری از سیستم لجستیک هوشمند، کالاها و محصولات‌‌شان را در سریع‌ترین زمان ممکن و با هزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه به دست مشتری‌هایشان برسانند.

فیدیبو اولین و پرمخاطب‌ترین بستر ارائه کتاب صوتی و الکترونیکی‌ است که از سال 1392 کارش را آغاز کرد. کاربران فیدیبو با استفاده از این کتابخانه بی‌مرز به بیش از 140 هزار کتاب متنی و صوتی و پادکست دسترسی دارند.

اسمارتک اکوسیستم یکپارچه فناوری‌های بازاریابی و تبلیغاتی است که با چهار محصول نوآورانه در حوزه MADTECH به کسب‌وکارهای مختلف و همکاران فروشنده دیجی‌کالا خدمات ارزشمندی ارائه می‌دهد. سبد محصولات اسمارتک شامل پلتفرم‌های شبکه تبلیغاتی AdVerge، اتوماسیون بازاریابی inTrack، سیستم همکاری در فروش Affilio و اتریبیوشن Adtrace، است. در سه سال گذشته، اسمارتک با رشد چشمگیری همراه بوده و با ارائه راه‌حل‌های بازاریابی مبتنی بر بازگشت سرمایه، توانسته است به بهبود فروش دیجی‌کالا و دیگر مشتریان خود کمک کند.

شرکت گنجه سال 1398 محصولی هوشمند در زمینه لجستیک و توزیع کالا برای فروشگاه‌های آنلاین طراحی کرد. این محصول کمدی اشتراکی است که از تکنولوژی اینترنت اشیا استفاده می‌کند و در نقاط مختلف شهر قرار می‌گیرد. نام تجاری آن «گنجه» است و مامور ارسال بسته‌ها را در باکس‌های جداگانه داخل گنجه قرار می‌دهد و مشتریان می‌توانند مرسولات خود را از گنجه‌های نزدیک محل زندگی یا کار خود دریافت کنند.

این سیستم هزینه ارسال و تردد را کاهش داده و به کاهش آلودگی کمک می‌کند. فروشگاه‌های بزرگ مانند دیجی‌کالا از این زیرساخت استفاده می‌کنند.

فعالیت دیجی‌کالابیزنس با ارائه کالای عمده به مشتریان سازمانی شروع شد و پس از اقبال بازار، خدمات خود را به ارائه کالا به خرده‌فروشان نیز توسعه داد. در این بخش، تمرکز روی ارائه کالا به خرده‌فروشان کالاهای دیجیتال و موبایل در سراسر کشور است و در آینده نزدیک دیجی‌کالابیزنس وارد بازارهای جدید خواهد شد.

آپتایم یک پلتفرم آنلاین در حوزه مدیریت لجستیک است که با استفاده از هوش مصنوعی و در نظر گرفتن عواملی مانند ترافیک و زمان رسیدن به مقصد، فرایندهای مدیریت ناوگان و برنامه‌ریزی پخش را بهینه می‌کند.

دیجی‌کالا جت یک پلتفرم آنلاین برای خرید سریع و راحت از فروشگاه‌های اطراف است. این پلتفرم کارش را با سوپرمارکت آنلاین شروع کرد و در حال حاضر در دسته‌بندی‌های مختلف دیگر مانند نان، میوه و سبزیجات، پروتئین، شیرینی و آجیل، آبمیوه و بستنی هم فعالیت می‌کند. در حال حاضر حدود 1500 فروشگاه در تهران و کرج روی پلتفرم دیجی‌کالاجت در حال ارائه سرویس هستند.

ارائه سرویس‌های ابری در مقیاس بزرگ برای تداوم و گسترش کسب‌وکار ضروری است. دیجی‌کلاد با هدف ارائه محصولات ابری کارش را آغاز کرد و اکنون ارائه‌کننده محصولات ابری به گروه دیجی‌کالاست. ارائه محصولاتی چون CDN ،IaaS ،OSSو KaaS سبب شده، دیجی‌کلاد میزبان بیش از ۷۰ درصد اپلیکیشن‌های گروه دیجی‌کالا و همه زیرساخت‌های فیدبو، دیجی‌فای و ... باشد.

اثرات منفی محدودیت واردات

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share
احمد نقوی
احمد نقوی

احمد نقوی/ معاون بازرگانی دیجی‌کالا: وضعیت اقتصادی کشور باعث شده روند تقاضای مردم به سمت کالاهای ارزان‌تر برود. در واقع تقاضا به‌خاطر افت توان خرید، به سمت کالاهای ارزان‌تر رفته و کالاهای ارزان‌تر هم الزاماً کالای باکیفیت نیستند.

این موضوع سبب شده ترندی به‌وجود بیاید تا بسیاری از مردم که امکان تهیه کالای خارجی از طرق مختلف را ندارند، از بخش غیرشفاف‌تر بازار، خرید کنند. به‌عنوان مثال بخشی از منابعی که مردم به سمت خرید از آن‌ها رفتند، آنلاین‌شاپ‌ها و صفحات مجازی فروشگاهی است که واردات رسمی و تجاری در آن‌ها رخ نمی‌دهد و واردات چمدانی و غیرمستقیم آزاد است. این باعث می‌شود ارزبری رخ بدهد و دولت و کشور هم از حقوق گمرکی خود محروم شود. از آن‌سو برای خریداران نیز مشکلات زیادی وجود دارد. کاربر در این شکل، خرید پرریسکی را تجربه می‌کند که در صورت بروز مشکل چندان قابل پیگیری نیست و خدمات پس از فروشی هم دریافت نمی‌کند.

تمرکز بر تحلیل و شناخت رفتار بازار هدف

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share
علی علوی
علی علوی

علی علوی/ معاون بازاریابی دیجی‌کالا: بازار ایران در سال‌های بعد از تحریم به شدت در حال تغییر است. ظهور برندهای ایرانی با کیفیت و جایگزینی آنها با برندهای معتبر وارداتی از بزرگترین تغییرات در این سال‌ها بوده است.

ورود برندهای ایرانی جدید در بازار و هجوم گسترده متقاضیانی که دیگر به کالاهای شناخته‌شده خارجی دسترسی نداشتند، باعث شد بسیاری از این برندهای ایرانی رشد بالای فروش را در همان سال‌های ابتدایی فعالیت خود تجربه کنند.

اما با توجه به کاهش قدرت خرید جامعه و همچنین اصولی نبودن زیرساخت‌های مختلف این برندهای ایرانی جدید به خصوص در مسیر بازاریابی و مهمترین قسمت آن یعنی مزیت رقابتی، رشد فروش پایدار باقی نماند و بازی قیمت در بازار عرضه و تقاضا در نهایت حرف اول را زد.

اهمیت توجه به موضوع شناخت نیاز بازار هدف و توسعه محصول در این راستا، حلقه مفقوده بازار تولید و خرده‌فروشی این روزهای ایران است. در حالی که در دنیا برندهای معتبر بخش قابل توجهی از بودجه خود را صرف این موضوع می‌کنند.

ما نیز در دیجی‌کالا در سال گذشته با تمرکز هرچه بیشتر در تحلیل و شناخت رفتار بازار هدف با استفاده از الگوریتم‌های متنوع، در تلاش بودیم تا این جای خالی را برای برندها پر کرده و با معرفی این ابزارها و در نهایت تجاری‌سازی آنها به برندهای ایرانی کمک کنیم تا دیجی‌کالا را به عنوان بازوی بازاریابی و تحقیقات بازار در کنار خود داشته باشند.

داستان لبخند دیجی‌کالا

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share
حمید‌رضا چیت‌چیان
حمید‌رضا چیت‌چیان

حمید‌رضا چیت‌چیان/ مدیرکل برند دیجی‌کالا: ۱۷سال از تولد دیجی‌کالا گذشته است و ما سردی و گرمی‌های فراوانی را چشیدیم و بالا و پایین‌های زیادی را تجربه کردیم. در سال ۱۴۰۲ در پروژه بزرگی با بررسی تصورات و تجربیات مشتریان، رقبا و درک دقیقی از عملکرد خودمان مسیر جدیدی را آغاز کردیم. در این مدت قدم‌به‌قدم استراتژی‌های برند را بازسازی کردیم و در نهایت به تعریف جوهره برند، المان‌های اصلی تاثیرگذار بر آن و هویت برند ختم شد. داستان لبخند دیجی‌کالا از همین جا آمده است.

ما معتقدیم رضایت‌خاطر مشتری در سمبلیک‌ترین حالت خود به لبخندی روی لب‌شان تبدیل خواهد شد. لبخند نه فقط کالایی که به مقصد رسـیده، بلکه هر تجربه خوشـایندی است که مخاطب به آن دسـت یافته است. رضایت خاطر، همان مقصدی است که دیجی‌کالا همیشـه به سـمتش حرکت می‌کند و لبخند، نماد این رضایت است. راه سخت و دشوار است؟ یقینا ولی ما با کمک و اعتماد شما مصمم‌تر از هر زمان دیگری لبخند را به خانه‌ها می‌رسانیم.

راهی که به لبخند می‌رسد

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share
گیلدا عسگرپور
گیلدا عسگرپور

گیلدا عسکرپور/ مدیر ارشد برند دیجی‌کالا: سال گذشته برای ما در تیم برند، نقطه شروعی برای استانداردسازی و ساختاردهی اصولی برند دیجی‌کالا بود. در این راستا، تحولاتی ایجاد شد که مسیر آینده را روشن‌تر کرد؛ از جمله این تحولات، باز‌تعریف دو پروژه هویت و استراتژی برند دیجی‌کالا و بازنگری سند معماری برند گروه بودند.

برای تدوین هویت برند دیجی‌کالا، بیش از ۲۰۰ ساعت جلسات استراتژی با سه مشاور برجسته بازار برگزار کردیم و بیش از ۳۱ هزار نمونه تحقیق کمی و کیفی برای شناخت دقیق نیازهای مخاطبان، وضعیت رقبا و جایگاه برند مورد تحلیل قرار گرفت. این پروژه در نهایت منجر به تدوین جوهره برند و عناصر اصلی آن شد. تغییر شعار و بازنگری هویت کلامی برند دیجی‌کالا نیز از دیگر خروجی‌های مهم این پروژه بودند. شعار جدید ما، «لبخند به خانه می‌رسد»، جایگزین شعار پیشین «بررسی، انتخاب، خرید آنلاین» است که هویت جدید و ارزش‌های درونی برندمان را منعکس می‌کند. سایر موارد از جمله استانداردسازی هویت بصری نیز در سال جاری نمود پیدا خواهد کرد. بازنگری سند هویت کلامی بر اساس استراتژی و هویت جدید برند، مستلزم بررسی نیازمندی‌های واحدهای مختلف سازمان و نقاط تماس گوناگون برند با مخاطبان بود که در نهایت منجر به تدوین سندی کامل و ارزشمند از اصول لحن و کلام دیجی‌کالا شد. در همین راستا وبه منظور آموزش و نهادینه کردن اصول و باید‌و‌نبایدهای برند، ده‌ها ساعت ورکشاپ با تیم‌های مختلف سازمان برگزار شد. تدوین سند معماری برند گروه دیجی‌کالا تحولی دیگر در سال گذشته بود که تاثیر آن در سال 1403 دیده خواهد شد. پیرو این سند، کلیه برندهای گروه از یک ساختار سامان‌یافته، منسجم و یکپارچه پیروی خواهند کرد. این معماری منسجم کمک می‌کند تا گروه دیجی‌کالا جایگاه قدرتمند برند اصلی خود را حفظ کند. از ابتدای مسیری که آغاز کردیم، تمام انگیزه و اشتیاق ما، خلق لبخند رضایت مشتریان بوده است. راه دشواری را در پیش داریم؛ اما نگاهمان به مقصد است وتا پایان راه به تلاشمان ادامه می‌دهیم.

تازه‌های دیجی‌کالا در سال ۱۴۰۲

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share

کارت هدیه

در منوی دسته‌بندی کالاها در دیجی‌کالا بخشی به نام کارت هدیه و گیفت کارت قرار دارد که از طریق آن می‌توانید کارت هدیه بخرید. این کارت‌های هدیه برای خرید انواع کالا در دیجی‌کالا قابل استفاده هستند. سال 1402 امکان خرید کارت هدیه الکترونیک هم فراهم شد.

کارت هدیه
کارت هدیه
۷

برابر

افزایش میزان فروش رفاهیات سازمانی نسبت به سال گذشته
82%
سهــــم کـــارت هدیــه الکــترونیک از کــارت‌های هدیه فروخته‌شده
پرفروش‌ترین طرح‌های کارت هدیه الکترونیک: طرح نوروز و طرح روز معلم
پرفروش‌ترین طرح‌های کارت هدیه الکترونیک: طرح نوروز و طرح روز معلم
Digikala Report 1402

پرفروش‌ترین طرح‌های کارت هدیه الکترونیک: طرح نوروز و طرح روز معلم

پرطرفدارترین طرح‌های کارت هدیه فیزیکی: طرح گل و طرح نوین
پرطرفدارترین طرح‌های کارت هدیه فیزیکی: طرح گل و طرح نوین
Digikala Report 1402

پرطرفدارترین طرح‌های کارت هدیه فیزیکی: طرح گل و طرح نوین

بیشترین مناسبت‌های خرید و اهدای کارت هدیه: عید نوروز، روز زن، روز مرد.
بیشترین مناسبت‌های خرید و اهدای کارت هدیه: عید نوروز، روز زن، روز مرد.
Digikala Report 1402

بیشترین مناسبت‌های خرید و اهدای کارت هدیه: عید نوروز، روز زن، روز مرد.

50

هزارتومان

ارزان‌ترین کارت هدیه خریداری شده
Digikala Report 1402

با این هدیه می‌شد دو بسته پفک نمکی 170 گرمی خرید.

100

میلیون

گران‌ترین کارت هدیه خریداری شده
Digikala Report 1402

با این هدیه می‌شد یک آیفون ۱۳ پرو مکس و یک آیپد ۱۰ اینچی خرید.

سازمان‌های خریدار کارت هدیه دیجی‌کالا
+

1000

سازمان‌های خریدار کارت هدیه دیجی‌کالا
پرفروش‌ترین روز سال 1402
21

اسفند

پرفروش‌ترین روز سال 1402

تازه‌های دیجی‌کالا در سال 1402

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share

موبایل کارکرده

در سال 1402 کاربران دیجی‌کالا توانستند گوشی کارکرده خود را پس از استعلام لحظه‌ای قیمت، به دیجی‌کالا بفروشند یا گوشی‌های کارکرده را با 7 روز ضمانت تعویض و گارانتی سه ماهه از دیجی‌کالا بخرند. امکان خرید و فروش کالای دست‌دوم قرار است به زودی در گروه‌های کالایی دیگر هم فعال شود.

بهمن ۱۴۰۲
آغاز خرید و فروش موبایل کارکرده

پرفروش‌ترین برندهای موبایل کارکرده

پرفروش‌ترین برندهای موبایل
پرفروش‌ترین برندهای موبایل
74,000,000

تومان

گران‌ترین موبایل کارکرده‌ای که دیجی‌کالا خرید
1,200,000

تومان

ارزان‌ترین موبایل کارکرده‌ای که دیجی‌کالا خرید
موبایل
موبایل
شرکت
شرکت

توسعه کسب‌وکار دیجی‌کالا؛ سهل و ممتنع

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share
وحید‌رضا سلیمانی
وحید‌رضا سلیمانی

وحید‌رضا سلیمانی/ مدیرکل توسعه کسب‌وکار: کسب‌وکار دیجی‌کالا آنقدر وسیع و گسترده ‌است که توسعه دادن آن، امری سهل و ممتنع محسوب می‌شود.

از یک طرف، اقدامات اساسی بسیار ارزشمندی در سال‌های گذشته انجام شده است و از طرف دیگر، زیرساخت‌ها و امکاناتی وسیع در اختیار است که بر اساس آن فرصت‌های بسیار جذابی را می‌توان در فضای اقتصادی ایران پیدا کرد. همچنین دیجی‌کالا به عنوان یکی از بزرگترین پلتفرم‌های خرید و فروش آنلاین در منطقه، با داشتن تکنولوژی و دانش فنی و مدیریتی مناسب، ظرفیت بی‌نظیری برای حضور در بازارهای بین‌المللی را دارد.

دپارتمان توسعه کسب‌وکار این ماموریت را دارد تا علاوه بر ایجاد منابع درآمدی جدید در بازار داخل ایران از طریق افزایش سرویس‌ها و محصولات دیجی‌کالا، وارد بازارهای جدید در خارج از ایران نیز شود. در این راستا، ایجاد یا بازتعریف ۵ بیزینس-لاین و تدوین برنامه رشد و توسعه آنها انجام شد که در حوزه‌های زیر دسته‌بندی می‌شوند:

* خرید و فروش کالاهای دست دوم به همراه سرویس کنترل کیفیت و گارانتی دیجی‌کالا

* توسعه کسب‌وکارهای بومی و محلی و توانمندسازی آن‌ها با هدف کسب سهم بیشتر از سبد مشتریان

* توسعه خدمات سازمانی از طریق زیرساخت گیفت کارت و ارائه خدمات ویژه برای بخش رفاهیات سازمان‌ها

* توانمندسازی تولیدکنندگان و فروشندگان بازارچه‌های مرزی و مناطق آزاد با هدف دسترسی آسان‌تر مردم ایران به کالاهای با‌کیفیت‌تر و با قیمت بهتر

بر اساس مطالعات و تحقیقات بازار، کشورهای هدف توسعه کسب و کار بین‌المللی دیجی‌کالا انتخاب شده و با بیزینس مدل‌های مناسب - متناسب با شرایط آن کشور‌ها – اولین قدم‌های ایجاد درآمد ارزی در دیجی‌کالا برداشته شده است. همچنین یکی از وظایف این دپارتمان، هدایت و نظارت بر برنامه‌ریزی استراتژیک و تعیین نقاط تمرکز سالیانه دیجی‌کالا است که در این راستا طی فرآیند بسیار گسترده‌ای با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از مدیران و کارشناسان بخش‌های مختلف، شاخص‌های اصلی و برنامه‌‌های کلان شرکت در تمامی واحدها برای سال ۱۴۰۳ به تصویب رسید.

تلاش برای نوآوری در محصول

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share
ندا برادران
ندا برادران

ندا برادران/ معاونت محصول دیجی‌کالا: دیجی‌کالا به عنوان رهبر بازار آنلاین خرده‌فروشی همواره تلاش کرده‌ است علاوه بر توسعه مرزهای نوآوری در کسب‌وکار و گسترش طیف خدمت‌رسانی‌های خود در ابعاد جغرافیایی و تنوع دسته‌بندی‌های کالا، نقش رهبر بازار را در زمینه‌های نوآوری محصولی و تکنولوژیک، ارتقا تجربه‌های کاربر و ایجاد تنوع در سطوح سرویس‌های مختلف برای «مشتریان» و «همکاران فروشنده»، بر عهده داشته باشد.

در سال ۱۴۰۲ تیم توسعه محصول علاوه بر ارتقای پیوسته‌ سرویس‌های موجود، توسعه‌‌ محصول‌های ارزش‌آفرین از جمله «امکان‌پذیر کردن خرید با انواع روش‌های اقساطی و اعتباری برای مشتریان دیجی‌کالا»، «حرکت به سمت تجارت اجتماعی با توسعه محصولِ مگنت»، «بازطراحی پنل فروشندگان»، «سرویس دراپ‌شیپینگ (فروش مستقیم از تامین‌کننده) دیجی‌کالا» و مجموعه‌ای از پروژه‌های متنوع را با همکاری تیم تکنولوژی دنبال کرد که نتایج آن در شاخص‌های کسب‌وکار چشم‌گیر بوده است.

دیجی‌کالا را ببین

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share

دیجی‌کالا و پیچ‌وخم‌های کارش برای بسیاری از کاربران و مشتریان جذاب است و دوست دارند از نزدیک ببینند بسته‌ها و سفارش‌ها چه سرنوشتی در دیجی‌کالا پیدا می‌کنند و چطور به دست‌شان می‌رسند. برای همین ما در مرکز دانش دیجی‌کالا میزبان کاربران‌مان می‌شویم. علاوه بر این، فعالان اکوسیستم استارتاپی، مقامات دولتی و کشوری، اهالی رسانه و همکاران فروشنده در قالب تورهایی با مسیر فعالیت دیجی‌کالا آشنا می‌شوند.

دیجی‌کالا را ببین
دیجی‌کالا را ببین

آنهایی که دیجی‌کالا را از نزدیک دیدند

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share
آنهایی که دیجی‌کالا را از نزدیک دیدند
آنهایی که دیجی‌کالا را از نزدیک دیدند

دیجی‌کالا: تعامل سازنده دولت و پلتفرم‌ها

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share
ابوالقاسم  رجبی
ابوالقاسم  رجبی

رشد بازیگران پلتفرم‌های بزرگ مانند دیجی‌کالا می‌تواند منجر به رشد کل اقتصاد دیجیتال شود. به‌دلیل وجود بازیگران شاخص و فرصت‌های پیش روی اقتصاد دیجیتالی ایران، انتظارات برای بالفعل شدن ظرفیت‌های این بخش از اقتصاد رو به افزایش است.

همکاری سازنده بخش خصوصی و دولت کلید توسعه بیشتر و رونق فزاینده اقتصاد دیجیتالی است. نقش‌آفرینی مثبت پلتفرم‌ها در حل مسائل کلیدی کشور از جمله اشتغال و توسعه غیر قابل اجتناب خواهد بود.

مانند سرباز صفوی که با شمشیر در مقابل تفنگ می‌ایستاد

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share
حسن سبحانی
حسن سبحانی

در قرون 16 و 17 میلادی، زمانی که امپراطوری عثمانی در ترکیه و شامات امروزی و سلسله صفویان در ایران حکومت می‌کردند اولین بارقه‌های تفاوت در شتاب این دو تمدن برای دنیای آینده ظهور می‌کرد. تفاوتی که آثار آن تا امروز هم خود را به گونه‌های مختلف در سطح توسعه ترکیه و ایران نشان می‌دهد. همان شکاف البته به شکل چشمگیرتری بر فاصله تکنولوژیک و تمدنی ایران امروز و اروپا تاثیر گذاشت. مساله این بود که علی‌رغم دیوان‌‌سالاری نسبتا کارآمدتر صفویان در قیاس با پیشینیان آنها، حکمرانان آن روز به اهمیت استراتژیک دو تکنولوژی در جهان قرن هفدهم پی نبردند و آن را طرد کردند. این دو تکنولوژی یکی صنعت چاپ بود و دیگری اسلحه‌سازی. عدم درک اهمیت این دو و فهم دیرهنگام از ضرورت استفاده از ظرفیت‌های این حوزه سبب‌ساز ضربات و‌ آثار منفی بسیار زیادی برای ایران شد. به طور مثال بخش مهمی از شکست‌های ما در جنگ‌های قرن 16 تا 19 میلادی با عثمانی و بعدتر روس‌ها که موجب از دست رفتن بخش‌های بزرگی از ایران و در فشار قرار گرفتن کشور از جهات مختلف ژئوپلتیکی، اقتصادی و دیپلماتیک شد محصول عدم درک اهمیت تغییری بود که در قرن 16 میلادی در تکنولوژی جنگ‌افزارها ایجاد شد. همینطور در ابعاد فرهنگی و شئون دیگر نفوذهای فراسرزمینی و البته سرعت گسترش دانش در داخل مرزها نیز بی‌توجهی و حتی در مقاطعی تحریم شرعی صنعت چاپ، عقب‌ماندگی‌های بزرگی برای ایران ایجاد کرد.

ما بعدها نیز در تاریخ خود کم و بیش به همین گونه با مرزهای تکنولوژیک دنیای جدی مواجه شدیم؛ از تلگراف گرفته تا ماهواره و اکنون اینترنت و جهان فناوری اطلاعات. گویی همچنان تاریخ عدم درک صحیح موقعیت توسط ما در قبال دروازه‌های دنیای آینده در حال تکرار است. به همین منوال نیز فارغ از دریافت و توسعه تکنولوژی‌هایی که آینده‌ساز هستند، در ساخت و ایجاد نهادهای متناظر و مورد نیاز این حوزه نیز دچار تعلل و عقب‌ماندگی جدی هستیم و همین هم ساخت نهادی دولت ما را دچار مشکلات عدیده‌ای کرده. به شکلی که چارچوب‌های ساختاری دولت در مفهوم عام آن، تناسبی با استانداردها و نیازهای روز جهان ندارد. مخصوصا اینکه ما در منطقه‌ای از جهان هستیم که کشورهای اطراف ما با تکیه بر همین حوزه فناوری اطلاعات در حال ساخت چشم‌اندازهای آینده خود هستند. در نگاه استراتژیک ما، کشورهایی چون عربستان، ترکیه و امارات متحده عربی رقبای تمدنی ایران نیز محسوب می‌شوند.

بخش بزرگی از بار این تمدن‌سازی بر دوش کسب‌وکارهای مرتبط با فناوری اطلاعات است. به تعبیری شاید آنها نقشی شبیه لشکریان ایران در قرون 16 و 17 میلادی را داشته باشند که میزان موفقیت‌شان، گستره و مختصات توسعه آینده ایران را مشخص می‌کند. در چنین موقعیتی به نظر می‌رسد در بسیاری از شئون ما این لشکریان را در همان وضعیتی قرار داده‌ایم که سپاهیان ایران در دوره‌های اول جنگ با عثمانی و یا عالمان و دانشمندان ما در همان دوره برای ترویج علم قرار داشتند. یعنی اینکه ابزار لازم را از آنها سلب کرده‌ایم.

این بازارها فراتر از ابعاد تکنولوژیک قضیه، به مجموعه قوانین و شرایطی بر می‌گردد که چشم‌انداز یک کسب‌وکار را می‌سازد. طبیعتا هم این چشم‌انداز توسط مالکان و گردانندگان کسب‌وکارها همواره با چشم‌اندازهایی که در دیگر ممالک ایجاد شده، مقایسه می‌شود. از توان کشور برای حفظ نیروی انسانی کارآمد و متخصص گرفته تا وضع قوانین و مقررات متناسب با توسعه کسب‌وکارهای جدید.

به وضوح اکنون ما در این حوزه‌ها دچار عقب‌ماندگی‌های فراوان هستیم و این نگران‌کننده است. اما باز هم به سیاق تاریخ ایران در میان همه این نگرانی‌ها نقاط قابل اتکایی هم پیدا می‌شوند. در همان جنگ‌های ایران و عثمانی یا ایران و روس که عمدتا با مغلوب شدن کشورمان به پایان می‌رسید، تلفیقی از شهامت، جسارت، میهن‌دوستی و تیزبینی باعث می‌شد تا کشورمان یک مغلوب مطلق نباشد. همین هم همواره سدی بود در برابر اینکه وخامت اوضاع برای برپاماندن کشور از یک حد به در نشود و آینده به طور کلی از دست نرود. امروز کسب‌وکارهای بزرگ در یاران مانند دیجی‌کالا شاید همان نقش را داشته باشند. کسب‌وکارهایی که در فضای نه چندان منسب و با موانع بسیار زیاد خود را توسعه داده و مشغول پیشرفت هستند. اینها را از جهتی می‌توان به سان نیروهای جمع‌شده‌ای دید که در صورت اصلاح شرایط حکمرانی تکنولوژیک در ایران به یکباره امکان آزادسازی و رشد چند برابری دارند. کسب‌وکاری که در شرایط سختی توانسته راه خود را باز کند به طریق اولی می‌تواند در شرایط بهینه شده، به شکوفایی برسد و حتی به دنبال نمود فرامرزی خود برود. مانند همان سرباز صفوی که با شمشیر در مقابل تفنگ می‌ایستاد و ما می‌دانیم اگر آن روز تفنگ داشت، چقدر امروز ایران متفاوت‌تر می‌بود.

پروژه‌هایی برای توسعه دیجی‌کالا

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share
کیانوش والامنش
کیانوش والامنش

کیانوش والامنش/ مدیر ارشد توسعه پروژه‌های تجاری: در سال‌های گذشته و به خصوص در سال 1402 با چالش‌های مختلفی دست و پنجه نرم کردیم. از تامین محصولات گرفته تا تغییرات غیرقابل پیش‌بینی قوانین در زمینه‌های مختلف و همین‌طور شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه.

با توجه به این موارد به فکر افتادیم در کنار تمام فعالیت‌ها و تلاش تیم‌ها برای گذر از چالش‌های روزمره که برای پیشبرد و رسیدن به اهداف حکم اکسیژن را دارند، مسیری ایجاد کنیم تا با تمرکز بیشتر بتوانیم روی پروژه‌هایی کار کنیم که در میان‌مدت و بلندمدت به توسعه بیشتر دیجی‌کالا در زمینه های مختلف کمک کند. این مبنای تشکیل تیم جدیدی با عنوان «توسعه پروژه‌های تجاری» شد.

این تیم 2 رسالت مهم در سال 1403 خواهد داشت :

1- برای بررسی و رصد روزانه موارد مهم مرتبط با دپارتمان‌های داخلی تیمی تشکیل می‌دهیم تا به رقابت‌پذیری بیشتر در بازار آفلاین که مخاطب‌ گسترده‌ای دارد، کمک کند.

2- تمرکز بر پروژه‌هایی که پیاده‌سازی آنها به توسعه بیشتر هر بخش و ایجاد زنجیره ارزش بزرگتر و کامل‌تر کمک کند. این پروژه‌ها هم در جهت تامین و هم در جهت فروش خواهند بود تا بتوانیم مسیرهای جدیدی برای توسعه بازرگانی دیجی‌کالا ایجاد کنیم.

محیطی امن برای همه ذینفعان دیجی‌کالا

به اشتراک بگذاریدshareEmail ShareTelegram ShareWhatsapp ShareWhatsapp Share
حامد پورحاجی
حامد پورحاجی

حامد پورحاجی/ مدیرکل ریسک ، حسابرسی و انطباق گروه دیجی‌کالا: دیجی‌کالا برای ارتقای سلامت کاری و شفافیت، تلاش می‌کند محیطی امن و بدون تخلف به وجود آورد تا علاوه بر رشد و تعالی سازمان باعث ایجاد اعتماد در روابط میان همکاران، مشتریان، تامین‌کنندگان، همکاران فروشنده و دیگر ذینفعان شود.

در راستای تلاش برای ایجاد این محیط امن و بدون تخلف، ساز و کاری به نام سامانه سوت‌زنی ناشناس ایجاد شده است.

علاوه بر همکاران، ذینفعان بیرونی از جمله مشتریان، همکاران فروشنده و تامین‌کنندگان نیز به این سامانه دسترسی دارند و می‌توانند تخلف‌های پیش آمده را به صورت کاملا ناشناس گزارش دهند تا به آنها رسیدگی شود.

دیجی‌کالا به عنوان پلتفرم پیشرو در تجارت الکترونیک ایران، خود را مصمم می‌داند در ایجاد محیط امن و بدون تخلف نیز پیشرو باشد و در این راستا به کمک همه ذینفعان نیاز دارد.

ارسال صادقانه گزارش تخلف‌ها از طریق سامانه سوت‌زنی کمک به دیجی‌کالا برای ایجاد این محیط امن است و از طریق این لینک می‌توانید با دیجی‌کالا همراهی کنید:

https://digikalapublic.whistleblowernetwork.net/frontpage

scroll to top