برای اینکه درباره نسل Z صحبت کنیم نیازی نیست دقیقاً به آمار خریدهای آنها نگاه کنیم. با بررسی فعالیت آنها در شبکههای اجتماعی به نکاتی پی میبریم که از شگفتیساز بودن این نسل خبر میدهد. سه تا هفت سالگی این نسل و زمانی که شخصیتشان شکل گرفته، همزمان با شروع کار یاهومسنجر و یاهو۳۶۰ در ایران بوده است. در واقع نسل Z در ایران با ارتباطات آنلاین زندگی خود را شروع کرده و این مساله در آنها ریشه کرده است.
نسل Z در سال ۲۰۲۴ نسلی است که ملیت مشخصی ندارد و به اصطلاح یونیورسال است. از سوی دیگر باورهای همیشگی جامعه نسبت به جنسیت را هم ندارد. به همین دلیل الان در دنیایی هستیم که عطر و بوها و لباسها تقریبا برای هر دو جنس یکسان و همهچیز یکدستتر شده است. با نگاهی به آمار دیجیکالا میبینیم که جدا از لوازم تکنولوژیمحور که استفاده از آن ویژگی نسل Z است، لوازم مراقبتهای آرایشی و پوست و مو در این رده سنی فروش زیادی داشته است. این موضوع تعجببرانگیزی نیست چون نسل Z در ایران همان محتواهایی را میبینند که نوجوانان سراسر جهان میبینند و همگی به یک شیوه تغذیه محتوایی میشوند.
الگوی جوانان و نوجوانان ایرانی حالا شبیه به الگوهای جهانی شده و بهعنوان مثال استایل اکثر دختران و پسران نوجوان و جوان امروزی به استایلهای امروزی جهانی نزدیک است و همگی به ورزش و سلامتی و… اهمیت میدهند.
نسل Z در شبکههای اجتماعی حضور فعالانه و مستمر دارد و این شبکهها برای آنها بخش بزرگی از زندگی روزمرهشان است. باور دارم دیجیکالا باید به سمت و سوی این علاقهمندی پیش برود و در شبکههای اجتماعی پررنگتر باشد تا محبوبیت و ماندگاری بیشتری بین این نسل داشته باشد.