گزارش دیجیکالا ۱۴۰۲
ما و همکاران فروشنده
بازاری به وسعت ایران
ما و همکاران فروشنده
بازاری به وسعت ایران
بازاری به وسعت ایران
از سال 1395 که دیجیکالا به یک بازار آنلاین یا مارکتپِلِیس تبدیل شد، همکاران فروشنده بخش مهمی از کسبوکار دیجیکالا را تشکیل دادند. در واقع بسیاری از کالاهایی که کاربران و مشتریان جستوجو کرده و میخرند توسط همکاران فروشنده از سراسر ایران در دیجیکالا عرضه میشود.
همکاران فروشنده توانستند دیجیکالا را بیش از گذشته به شهرها و روستاهای دور و نزدیک کشور ببرند و حالا میزان فروش و فعالیت آنها نشان میدهد، بازار آنلاین دیجیکالا یک بازی برد-برد برای همه است.
تنوع کالایی دیجیکالا در سال گذشته با 29% افزایش به 12.5 میلیون کالا رسید.
در میان فروشندگانی که در دیجیکالا فعال هستند، تعدادی از سوی شرکتهایشان در این بازار آنلاین فعالیت میکنند و تعدادی هم فروشندگان شخصی هستند.
علی فدایی/ مدیرکل پلتفرم دیجیکالا: سال گذشته، علاوه بر توجه به افزایش رضایتمندی فروشندگان، که جزو اولویتهای همیشگی ماست، «سلامت پلتفرم» هم بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت و فرآیندهای کاریمان با فروشندگان بالغتر، دقیقتر و شفافتر شدند، تا بتوانیم فعالیت تجاری در دیجیکالا را با نگاهی برد-برد برای فروشندگان و خریداران پیش ببریم و بهبود شاخصهایی مثل قیمتگذاری، کاهش نرخ مرجوعی و بهبود وضعیت سفارشها گواه این موضوع است.
همچنین روند فعالیت مارکتپلیس دیجیکالا در سال گذشته نشان دهنده حرکت در مسیر حرفهای شدن برای فروشندگان این پلتفرم است. فروشندگانی که قواعد بازی در مارکتپلیس را خوب شناختهاند و توانستهاند انطباق خوبی با فرآیندهای نه چندان سهل پلتفرمی همه جانبه مثل دیجیکالا، پیدا کنند، به مراتب موفقیت بیشتری کسب میکنند و کسبوکارهای حرفهایتر با توجه به ظرفیت و امکاناتی که دارند، سال گذشته سهم بزرگتری هم از فروش و کسب درآمد از کانال دیجیکالا داشتهاند. تلاش ما در دیجیکالا علاوه بر همراهی فروشندگان حرفهای، کشف و پرورش ظرفیتهای کسبوکارهایی است که میتوانند با حضور در دیجیکالا سرعت رشد مناسبی داشته باشند. مهیا کردن فرصتهای بیشتر و بهبود مستمر تجربه فروشندگان از همکاری با همه بخشها و بیزنسلاینهای دیجیکالا و حتی دیگر شرکتهای هولدینگ نیز در ادامه مسیر قبلی و از جمله برنامههای امسال پلتفرم بازرگانی دیجیکالاست.
امیدواریم امسال با ارائه ابزارهای رشد فروش و سرویسهای جدید و سفارشی، فروشندگان بتوانند سطح فعالیت تجاریشان را با دیجیکالا بالا ببرند و شراکتی پایدارتر از پیش شکل گیرد.
همکاران فروشنده در دیجیکالا با شیوه سرویـسدهی (از تامیــن کالا تــا ارســال بـه موقــع) و قیمتگذاری، با یکدیگر رقابت میکنند. حضور چند فروشنده برای کالاها نشاندهنده فراهم شدن این فضای رقابتی است.
محمدجواد مجلسی/ مدیر ارشد بازاریابی پلتفرم دیجیکالا: ایجاد ارتباطی چندوجهی و حفظ و پایداری رابطه با همکاران فروشنده، جز با ادراک شخصیسازی شده متناسب با نیازها، خواستها و در نهایت آرزوهای آنها امکان پذیر نیست. از این رو در سال ۱۴۰۲ «مارکتینگ پیوسته» را به عنوان رویکرد ارتباطی با همکاران فروشنده انتخاب کردیم؛ رویکردی که به واسطه تجربه و دانش انباشته ارتباط ۸ ساله با همکاران فروشنده و با توجه به اهداف اصلیمان یعنی افزایش شفافیت، اعتماد پذیری و پیشبینیپذیری آنها اتخاذ شد. مطابق این رویکرد یکپارچگی و توالی پیامها را همه نقاط ارتباطیمان از سایت «سلر آکادمی» و «پنل فروشندگی» تا «رسانههای اجتماعی» و حتی انبارهای دریافت و تحویل کالا و مهمتر از همه رویدادهای حضوری حفظ کردیم.گرچه تکنیک ارتباطی ما در سال ۱۴۰۲ به طور ویژه بر ارتباطات انسانی و کاملترین شکل آن یعنی ارتباطات حضوری و چهره به چهره متمرکز بود؛ روشی که با آن توانستیم از لابه لای سپیدی خطوط لبخند و تلخند همکاران فروشنده به فهم و خوانشی عمیقتر و معنادارتر از آلام و آرزوهای آنها دست یابیم.
در این سال ما با برگزاری رویدادهای متنوع در قالب جلسههای هماندیشی و آموزشی گروهی و یک به یک با بیش از ۱۳۰۰ نفر از همکاران فروشنده در استانهای آذربایجانشرقی، اصفهان، البرز، قم و تهران ملاقات کردیم و در این دیدارها هم نقش گوش شنوای دیجیکالا را داشتیم و هم اخبار دست اول را از اقداماتی که برای رونق بخشیدن به کسبوکارشان انجام میشود، به گوششان رساندیم. همچنین با انجام اقدامات نوآورانه در بخش جذب تامینکنندگان از جمله اکران مجموعهای از بیلبوردها در موقعیتهای مکانی مرتبط با فعالیت هر رسته کالایی و بازاریابی پارتیزانی در بازارها و مالها، رکورد بیسابقهای را در جذب همکاران فروشنده در طول سالهای فعالیت مارکتپلیس دیجیکالا ثبت کردیم. در پایان مفتخرم اعلام کنم که در پایان سال ۱۴۰۲ توانستیم با مجموع این اقدامات میزان شاخص اعتماد فروشندگان به دیجی کالا را ۳۰ درصد افزایش دهیم.
همکاران فروشنده که میخواهند با دیجیکالا همکاری کنند پس از ثبتنام در یک دوره آموزشی یا وبینار شرکت میکنند تا با مسیر فروشندگی در دیجیکالا و شیوه کار با پنل فروشندگی آشنا شوند. این وبینار آنلاین و غیر حضوری برگزار میشود تا همکاران فروشنده در سراسر ایران بتوانند در این دوره آموزشی شرکت کنند و نیازی به حضور در تهران نداشته باشند.
علاوه بر این دوره، سلر آکادمی یا آکادمی همکاران فروشنده بستر آنلاینی است که با حضور در آن میتوانند اطلاعاتی درباره مواردی مانند قیمتگذاری، ارسال کالا و راههای افزایش فروش را یاد بگیرند.
ژینوس روشندل/ معاونت دیجیکالا بیزینس: دیجیکالا بیزینس در سال گذشته پوستاندازی بزرگی کرده و با دعوت از برترینهای بازار، صنعت و تکنولوژی، تیمی متخصص و نوآور را گرد هم آورده است. ما در دیجیکالا بیزینس علاوه بر ارائه خدمات متنوع فروش سازمانی به سازمان ها و شرکت ها (B2E)، نسبت به توسعه لاینهای تخصصی عرضه عمده موبایل، لپتاپ، لوازم جانبی و سایر کالاهای دیجیتال به خردهفروشان سراسر کشور اقدام کردهایم و در حال حاضر یکی از بازیگران اصلی در عرضه عمده کالای دیجیتال در سراسر کشور هستیم. توانمندسازی توزیعکنندگان و خردهفروشان سراسر کشور و تسهیل و تضمین فرآیند خرید عمده و با کیفیت، اصلیترین ماموریت ماست و میکوشیم تا ضمن عرضه برترین کالاهای دیجیتال با قیمتهای رقابتی و فراهمآوری خدماتی نظیر پرداخت اعتباری، ضمانت اصالت، ارسال سریع و پشتیبانی فروش تخصصی کالاهای دیجیتال، گامی بلند در توسعه تجارت الکترونیک B2B کشور برداریم.
در سالی که گذشت، دیجیکالا بیزینس با رشدی بیش از دو برابر نسبت به سال 1401، به یکی از جدیترین مسیرهای توسعه دیجیکالا تبدیل شد و ما کماکان قصد داریم تا ضمن توسعه فعالیتهایمان در بازارهای فعلی و با ورود به سایر بازارهای B2B در صنایع مختلف، مسیر رشد نمایی خود را سرعت ببخشیم. تحقیقات حاکی از آن است که اگرچه درصد اندکی از معاملات B2B سراسر دنیا بر بستر الکترونیک صورت می گیرد ولی حجم بازار تجارت اکترونیک B2B در دنیا به طرز چشمگیری بزرگتر از حجم بازار تجارت الکترونیک B2C است و در عین حال با سرعت بیشتری نیز در مقایسه با B2C در حال رشد است. این بدان معناست که دیجیکالا بیزینس، فرصت رشد جدی پیش رو دارد و این امر، مسئولیت ما را در توسعه پرشتاب و درعین حال پایدار دیجیکالا بیزینس دو چندان میکند و ما ایستادهایم تا با ارزشآفرینی بیش از پیش برای مشتریانمان، یکی از بزرگترین و موفقترین کسبوکارهای دیجیکالا را محقق سازیم.
این تبلیغات یک نوع تبلیغات کلیکی است و با توجه به اینکه نوع محاسبه هزینه آن بر اساس هر ۱۰۰۰ بار نمایش تبلیغ است، نام «تبلیغات نمایشی جستوجومحور» به آن اختصاص داده شده است.
این تبلیغات شبیه به تبلیغات پیامکی است و همکار فروشنده میتواند پیامش را در قالب تصویر و نوشته روی صفحه مرورگر سایت یا اپلیکیشن گوشی همراه مخاطبان ارسال کند.
بـــا اسـتفاده از امکان شگفتانگیز سفارشـــی، همـکاران فروشــنــده امـکان پیــدا میکنند از جایگاه مخصوص کالاهای شگفتانگیـز با تخفیف ویژه در پلتفرم دیجیکالا استفاده کنند.
با تبلیغات نمایشی دیجیکالا همکاران فروشنده میتوانند تبلیغات کالاهای خود را در قالب انتشار بنر انجام دهند تــا مخاطب با کلیک روی بنر تبلیغاتی وارد صفحه کالای همکار فروشنده در دیجیکالا شود.
سپیده شیروانی/ مدیر ارشد مالی بازرگانی: یکی از وظایف اصلی تیم مالی بازرگانی دیجیکالا ارائه تحلیل و گزارشهای مالی با هدف ایجاد شفافیت در توزیع بهینه عرضه و تقاضا است که لازمه آن درک صحیح و دقیق از وضعیت کسبوکار همکاران فروشندهای است که با ما همکاری میکنند.
تیم ما همانند سالهای گذشته در سال ۱۴۰۲ نیز تلاش کرد تا با در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی کشور و تمرکز بر نیازها و چالشهای کسبوکار آنلاین در ایران، بیش از سالهای قبل مشکلات همکاران فروشنده را در زمینههای مالی و اقتصادی برطرف کند. این اولویتی است که نه فقط برای تیم ما که برای همه تیمهایی تعریف شده است که در دیجیکالا به صورت مستقیم با همکاران فروشنده ارتباط دارند.
از جمله اقدامات مهم تیم ما در این سال طراحی و ایجاد روشهای داینامیک تسویه با همکاران فروشنده با درنظرگرفتن ذات بازار و نوع کالاهای همکارانمان بود. در راستای توانمندسازی هر چه بیشتر این کسبوکارهای خرد مشوقهای مالی مختلفی نیز برای آنها طراحی و ایجاد شد تا بتوانند نیازهای اولیه تولید و تأمین کالاهای خود را راحتتر انجام داده و به فروش بالاتری دست پیدا کنند.
دیجیکالا ادز (Ad-Service) آژانس تبلیغاتی دیجیکالا است که ماموریت آن کمک به رشد فروش و آگاهی از برند همکاران فروشنده و تامینکنندگان است. این مجموعه که از سال ۱۳۹۹ شروع به کار کرده، با پشتوانه ۱۷ ساله پایگاه دادههای وسیع و منحصربهفرد دیجیکالا، برنامهریزی، اجرا و ارزیابی برنامههای برندسازی و فروش را محقق کرده است.
اعداد نشانگر اعتماد برندهاست
با میانگین نرخ بازگشت سرمایهای معادل ۷۰۰ درصد، تبلیغات در دیجیکالا یکی از موثرترین ابزارهای رشد فروش در کشور است.
بهطوریکه در سال گذشته، بیش از ۸۰ برند با نامهای مطرحی چون گروه صنعتی گلرنگ، پاکشوما، کاسیو، چرم مشهد، هنکل، یونیلیور، سامسونگ، پنتر، چینی زرین، کاله، نستله، بُنمانو، هواوی و… برای ارتقای سهم بازار آنلاین خود با دیجیکالا ادز همکاری داشتهاند.
درصد تبلیغات آنلاین
در اختیار دیجیکالا
در حال حاضر، دیجیکالا ادز پس از گذشت ۴ سال از شروع به کار و همکاری با بیش از ۳۰۰ برند داخلی و خارجی و ۳۰ هزار فروشنده پلتفرم دیجیکالا، ۱۵٪ از بازار تبلیغات آنلاین کشور را به خود اختصاص داده است. بهطوریکه تنها در سال ۱۴۰۲، رشد بیش از 10 برابری تعداد مشتریان و چهار برابر شدن درآمد حاصل از تبلیغات را تجربه کرده است.
بیش از ۷۰ برند زیر چتر کمپین بزرگ دیجیکالا
در سال ۱۴۰۲ کمپین بزرگ دیجیکالا ادز برای سومین بار با حضور ۲۲ برند و ۴۰۰ اکران شهری برگزار شد. مفهوم مرکزی این کمپین که در سه دوره با بیش از ۷۰ برند همکاری داشته، واژه «بهترین» بوده؛ اما کمپین سوم که در شهرهای تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، رشت و کرج اجرا شد، با زاویه دید جدیدی این مفهوم را به کار گرفت و بر ایجاد بهترین «فرصتها» و خلق تجربه خریدی رضایتبخش برای مردم بهعنوان هدف اصلی خود تمرکز کرد.
سحر بختیاری/ مدیرکل دیجیکالا اَدز: «دیجیکالا ادز» با تمرکز بر افزایش فروش و آگاهی از برندها و فروشندگان فعال در بستر دیجیکالا فعاليت خود را شروع کرد.
این مجموعه با استفاده از پتانسیل دیجیکالا بهعنوان بزرگترین مقصد فروش آنلاین کالا در ایران، خدماتی چون انتخاب مخاطب هدف درست، برنامهریزی و اجرای فعالیتهای برندسازی، پیادهسازی هدفمند تبلیغات و گزارشگیری جامع و دقیق را ارائه میکند. همین ادغام فانل فروش و تبلیغات، تمایز اصلی دیجیکالا ادز با سایر پلتفرمهای تبلیغات در ایران است که به تحقق افزایش فروش کسبوکارها و رشد ماندگار کسبوکارها منجر شده است.
در حال حاضر، دیجیکالا ادز با تنها ۴ سال حضور خود در بازار آنلاین به بیش از صدها برند و هزاران فروشنده همکاری داشته و سهم قابلتوجهی از بازار تبلیغات آنلاین کشور را در اختیار گرفته است؛ این رشد چشمگیر نشاندهنده کارایی بالای تبلیغات، اعتماد مشتریان و تعهد ما به بهبود و توسعه مستمر خدماتمان است تا همچنان همراه و پشتیبان رشد کسبوکارهای ایران باشیم.
در همین راستا و در ادامه راه نیز با ارائه محصولات جدیدی در زمینه تحقیقات بازار، برنامهریزی، بهینهسازی، سنجش استراتژیهای فروش و بازاریابی همراه مشتریانمان خواهیم بود.
از آبان سال 1402 رضایتمندی و فرآیند های قابل بهبود از دیدگاه همکاران فروشنده به صورت ماهانه در یک نظرسنجی جامع مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج این نظرسنجی نشان میدهد از ماه آبان تا اسفند 1402، همکاران فروشنده رضایت بالای 60 درصدی از فعالیت در دیجیکالا داشتند.
حسین نوری یکی از جوانترین همکاران فروشنده دیجیکالا است. یک فروشنده بسیار پر انرژی که کارش را در مغازه فروش لوازم آرایش داییاش آغاز کرده است. حسین قبل از 18 سالگیاش، بخش آنلاین این مغازه را در دیجیکالا راهاندازی میکند. آن زمان فقط برای مدیریت بخش آنلاین با داییاش همکاری میکرده اما حالا که 18 ساله شده یک پنل فروش جدید با نام خودش ساخته است.
حسین از سال ۱۴۰۰ همراه دیجیکالا است و حالا آنقدر پیشرفت کرده که بیش از ۸۰۰ کالا بهفروش میرساند و مدیریت یک تیم ۶ نفره را بر عهده دارد. به گفته حسین فروش آنلاین برای آنها سود بسیار بیشتری نسبت به فروش آفلاین دارد.
ناصر حقی متولد سال ۱۳۳۸ و ساکن کرج است. او فروشنده انواع دستگیره در و قفل است و از اواخر سال ۱۴۰۲ همکاری خود را با دیجیکالا آغاز کرده. آن هم به توصیه پسرش که در دیجیکالا یک فروشنده موفق بوده است. ناصر خان با راهنماییهای پسرش در یک ماه توانسته تمام فوت و فنهای یک همکار فروشنده دیجیکالایی را یاد بگیرد. فروش خوبی هم در ماههای اول داشته است و از کارش راضی است.
او معتقد است با توجه به زمانی که برای این کار میگذارد، درآمد بسیار خوبی از دیجیکالا به زندگیاش تزریق شده است.
ناصرخان پیش از بازنشستگی در رشته مالی-حسابداری کار میکرده و فروشندگی را با دیجیکالا تجربه کرده است.
ناصر حقی حتی عکاسی از محصولات، ویرایش عکسها و نوشتن توضیحات درباره کالاها را خودش انجام میدهد و حالا یک فروشنده حرفهای دیجیکالایی است.
او به دوستان بازنشستهاش هم توصیه کرده تا فروشندگی در دیجیکالا را تجربه کنند.
مریم علیدوستی متولد ۷۱ است و کارشناسی ارشد IT در شاخه تجارت الکترونیک دارد. او طراح سایت بوده ولی تصمیم گرفته تا فروش محصولات مربوط به حیوانات خانگی را در دیجیکالا آغاز کند.
مریم چند ماه اول، محصولات دیگران را در دیجیکالا میفروخته ولی بعد از استقبالی که از کارش میشود تصمیم میگیرد کالاهای خودش را هم به دست مشتریان برساند. او با گسترش کارش حالا بیش از ۹۰۰ آیتم را بهفروش میرساند.
مریم باور دارد که دیجیکالا بهترین ابزار برای شناساندن یک برند جدید به دنیای مشتریان است.
او از میزان فروش محصولاتش هم رضایت دارد تا جایی که بعضی روزها نزدیک به ۱۵۰ میلیون تومان فروش داشته است. فروش بالا تنها دستاورد همکاری مریم علیدوستی با دیجیکالا نیست؛ او و کسبوکارش در دیجیکالا، برای نزدیک به ۱۰ نفر اشتغالزایی کرده است.