برای تجربه بهتر در این وبسایت، لطفا از صفحه نمایش بزرگتر استفاده کنید.

ساختار سهام‌داری دیجی‌کالا

ساختار سهام‌داری دیجی‌‌کالاساختار سهام‌داری دیجی‌‌کالا

دیجی‌کالا (نوآوران فن‌آوازه) در سال ۱۳۸۵ در قالب یک شرکت با مسئولیت محدود و به‌عنوان پلتفرم خرده فروشی آنلاین، با سرمایه بسیار محدود بنیان‌گذاران حمید محمدی و سعید محمدی، شروع به کار کرد. این شرکت به مدت ۶ سال، رشدهای چند صد درصدی را به صورت بوت استرپ (bootstrap) یعنی بدون جذب سرمایه تجربه کرد.

با توسعه کسب‌وکار دیجی‌کالا و لزوم جذب سرمایه، اولین مرحله سرمایه‌گذاری در سال ۱۳۹۱ از طریق شرکت سرآوا پارس انجام شد. سرآوا یک شرکت سرمایه‌گذاری خصوصی ایرانی است که در کنار سرمایه‌گذاران داخلی دیگر، کارآفرینان جوان ایرانی را برای خلق ارزشی منحصر به فرد در راستای تحقق آرزوهایشان حمایت می‌کند.

پس از گذشت ۱۰ سال از شروع به کار دیجی‌کالا (نوآوران فن‌آوازه)، دومین مرحله جذب سرمایه در سال ۱۳۹۵ از سوی صندوق سرمایه‌گذاری اروپایی IIIC صورت گرفت. این سرمایه‌گذاری به مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار بود که اولین جذب سرمایه خارجی دیجی‌کالا (نوآوران فن‌آوازه) محسوب می‌شود. فرآیند جذب این سرمایه با اخذ «مجوز سرمایه‌گذاری خارجی (فیپا)»، از «سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران» انجام شد.

شركت اینترنشنال اینترنت اینوستمنت كوپریتيو (International Internet Investment Cooperative- IIIC) یک هلدینگ سرمایه‌گذاری است که توسط تیمی از سرمایه‌گذاراران اروپایی و با هدف سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای تکنولوژی‌محور اینترنتی و تجارت الکترونیک در خاورمیانه، در ۲۲ اکتبر ۲۰۱۵ آغاز به‌کار کرد. شرکت IIIC بر اساس قوانین هلند، مناسب‌ترین ساختار و چارچوب را برای سرمایه‌گذاران با تجربه اروپایی به‌منظور سرمایه‌گذاری و برای کارآفرینان بومی بخش خصوصی با هدف دسترسی به باکیفیت‌ترین سرمایه بین‌المللی برای رشد استارت‌آپ‌شان شکل داده است.

سرمایه‌گذاران موسس IIIC، شرکت‌های اروپایی با تخصص و تجربه بین‌المللی چشم‌گیر در سرمایه‌گذاری در بخش تکنولوژی و تجارت الکترونیک هستند که با بالاترین استانداردهای شفافیت و انطباق کامل با قوانین عمل می‌کنند. برای نمونه، شرکت پامگرانت (Pomegranate Investment AB) که ۲۸/۶۲ درصد از سهام IIIC را در اختیار دارد، یک شرکت سهامی عام در سوئد است. شرکت IIIC مکلف به رعایت بالاترین استانداردها در شفافیت مالی و گزارش‌دهی و رعایت تمامی قوانین از جمله قوانین ضد پول‌شویی و تحریم‌ها است.

دیجی‌کالا رشد خود را مدیون همکاران خود می‌داند و بخشی از سهام خود را در قالب برنامه سهام تشویقی (ESOP) به مدیران و کارکنان کلیدی خود اختصاص داده است.

در سال ۱۴۰۰ و با شروع فعالیت رسمی گروه تجارت الکترونیک دیجی‌کالا مالکیت صد در صدی دیجی‌کالا (نوآوران فن‌آوازه) و ساختار سهام‌داری آن به این شرکت منتقل شد.

سایر شرکت‌های سهام‌دار گروه تجارت الکترونیک دیجی کالا، شامل شرکت‌های لیلیان مد تجارت، بازار آتی آرا، پامگرانت اینوستمنت ای-بی، کیا آسا تجارت توس و پارس گستر دینا هستند.

با این توضیح، ساختار سهام‌داری گروه تجارت الکترونیک دیجی‌کالا به‌عنوان مالک صد در صدی دیجی‌کالا (نوآوران فن‌آوازه) اکنون به این ترتیب است:

  • ۳۳/۱۲ درصد از سهام دیجی‌کالا متعلق به بنیان‌گذاران این مجموعه، حمید محمدی و سعید محمدی است.

  • ۳۳/۱۲صندوق سرمایه‌گذاری اروپایی (شرکت اینترنشنال اینترنت اینوستمنت کوپریتیو) ۳۲/۶۷ درصد از سهام دیجی‌کالا را در اختیار دارد.

  • میزان سهام شرکت سرآوا پارس در دیجی‌کالا ۲۵/۶۴ درصد است.

  • مدیران و کارکنان کلیدی دیجی‌کالا ۴/۴۶ درصد از سهام دیجی‌کالا را در قالب برنامه سهام تشویقی (به‌طور مستقیم و غیر مستقیم) در اختیار دارند.

  • و ۴/۱۱ درصد از سهام دیجی‌کالا به سایر شرکت‌های سهام‌دار اشاره شده تعلق دارد.

برای استفاده از مطالب وب‌سایت درباره گروه دیجی‌کالا، داشتن «هدف غیرتجاری» و ذکر «منبع» کافیست. تمام حقوق اين وب‌سايت نیز برای شرکت گروه تجارت الکترونیک دیجی‌کالا است.