[بروزرسانی] ربات‌های پرنده‌ی حمل كالا، از رويا تا واقعيت

بروزرسانی: ویدیو اضافه شد

مگر می‌شود تعجب کرد اگر بگوییم يكي از مهم‌ترين نيازهاي مشتريان بزرگ‌ترین فروشگاه اينترنتي كشور، دریافت به‌موقع و سريع كالاست؟‍! يادمان نرود موقعي كه دم از سريع بودن مي‌زنيم، منظورمان دريافت سفارش در همان روز و طي چند ساعت است.

براي رسيدن به اين هدف راه‌كارهاي زيادي پيشنهاد مي‌شود. از طرفی روش‌های معمول ارسال كالا، در آینده پاسخ‌گوی اين نياز نخواهند بود. هرچه پيش می‌رويم با افزايش مشکلات حمل‌ونقل در كلان‌شهرها، تأمین اين نياز دشوارتر هم خواهد شد. اما گاهی بن‌بست‌ها فرصتی هستند برای نگاهی متفاوت، شروعی تازه و به چالش کشیدن راهکارهای معمول.

پارسال در فراخوان نگاهی به فردا به دنبالِ تصور و انتظار مشتریان از دیجی‌کالا در سال 1400 گشتيم؛ فراخوانی كه در آن، مشاركت چشم‌گير شما براي‌مان بسيار الهام‌بخش بود. جالب است بدانيم پرتکرارترین موضوعي كه از طرف مخاطبان به آن اشاره شد، استفاده از ربات‌های پرنده‌ی حمل کالا بود. از طرفي، نشانه‌ها و مطالعه‌ی روندها نيز همه حاکی از این بودند که احتمالاً مسير آسمان مي‌تواند راه‌كار نهايي باشد. پس ما هم باید برای ساختن آينده تلاش مي‌كرديم. از این‌رو آماده شدیم تا برای تک‌تک نیازمندی‌ها و چالش‌های فناورانه، قانونی و فرهنگی اين مسير دشوار، راه‌کارهای خلاقانه و قابل دفاع بیندیشیم.

در گام نخست، زمستان پارسال دست‌به‌کار شدیم و برای پاسخ نهایی به این نیاز طرحی نو درانداختیم؛ مسیری را طراحی کردیم که تازه بود: طراحي و برگزاري «نخستین مسابقه‌ی ربات‌های پرنده‌ی حمل کالا».

[quote align=”left”]بسیاری از مردم و حتي برخی از متخصصان حوزه‌ی رباتیک و هوش مصنوعی کشور به ما خرده گرفتند که نمی‌شود؛ اما با تکیه‌بر توانمنديِ نخبگان جوان اين حوزه، آگاهانه پا در این مسیر گذاشتیم.[/quote]

از آن موقع تا به امروز مسیر پرفرازونشیبی را پشت سر گذاشتیم. بسیاری از مردم و حتي برخی از متخصصان حوزه‌ی رباتیک و هوش مصنوعی کشور به ما خرده گرفتند که نمی‌شود؛ اما با تکیه‌بر توانمنديِ نخبگان جوان اين حوزه، آگاهانه پا در این مسیر گذاشتیم و به یکدیگر قول دادیم تا در کنار هم رشد کنیم و مرزهای دانش کشورمان را یک گام فراتر ببریم. این بار با هدف تجاری‌سازی دانش و فناوری و برای ارائه‌ی سرویس شایسته به هم‌میهنان‌مان.

پس از انتشار فراخوان، تیم‌های شرکت‌کننده کوشیدند تا با ارائه‌ی اطلاعات فنی و مستندات خود به ما ثابت کنند که از پس مأموریت دشوار این مسابقه برمی‌آیند. مأموریتی که بسیاری از متخصصان آن را فراتر از توانمندی‌های کنونی کشور می‌دانستند. قوانینی که شباهتی به مسابقات رایج دانشگاهی و علمی نداشت؛ اما بسیاری از بهترین‌ تیم‌های رباتیک کشور این چالش دشوار را پذیرفتند و تلاش خود را انجام دادند. سرانجام تيم‌هاي برگزيده، مشخص شدند؛ بر اساس معیارهای ارزیابی و نظر جمعی شورای علمی از مجموع 63 تيم ثبت‌نام كننده، 11 تيم صلاحيت شركت در مسابقه‌ي اصلي را پيدا كردند. همچنين 15 تيم برای شرکت در بخش نمایشگاهی تأیید شدند و سه تیم از آن‌ها شانس آن را يافتند كه به بخش مسابقه راه بيابند. نشست با تيم‌ها، بازدیدهای فنی شوراي علمي از همه‌ي تیم‌هاي شركت‌كننده، برگزاری کارگاه‌ آموزشی و فرايند پيش‌مسابقه، تلاش‌هايي براي همراهی تیم‌ها در این مسیر تازه بود.

و سرانجام مسابقه با وجود چالش‌ها و علی‌رغم شرایط آب‌‌وهوایی خاص برگزار شد و شورای محترم علمی پس از ارزیابی‌های نهایی، نتایج نخستین مسابقه‌ی ربات‌های پرنده‌ی حمل کالا را اعلام کردند.

تعامل نزدیک و شناخت بیشتر جوان‌هایی که برای اثبات توانمندی‌های خود چالش بزرگی را پذیرفتند و اشتیاق زیادی برای موفقیت دارند، بزرگ‌ترین دستاورد این رویداد بود. جوانانی که می‌توان برای ساختن آینده روی آن‌ها حساب کرد.

در تمام مسير کوشیدیم که سر در آسمان داشته باشیم و پا بر زمین. خطر کردیم و گفتیم می‌شود؛ باید بشود. لبخند رضایت مشتریان دیجی‌کالا همیشه ما را به ادامه‌ی مسیر امیدوار نگه می‌دارد.

‌‌‌‌‌‌‌‌

Drone_Footer

گزارش سال دیجی‌کالا و کسب‌وکارهای بومی محلی 1400
داستان آخرین سال قرن؛ گزارش سالانه دیجی‌کالا و کسب‌وکارهای بومی محلی در سال 1400 منتشر شد