آیا همیشه در دیجی‌کالا بهترین قیمت‌ها پیدا می‌شوند؟

هنگامی که قصد خرید از دیجی‌کالا دارید، انتخاب خود را بر چه اساسی انجام می‌دهید؟ قیمت مناسب کالا، زمان ارسال سفارش یا امتیاز فروشنده کالا؟ آیا می‌دانید سازوکار دیجی‌کالا برای ارائه مناسب‌ترین قیمت چیست؟ شما می‌دانید یک خریدار چطور می‌تواند هوشمندانه خرید کند؟ اگر شما هم هنگام خرید با قیمت‌های متفاوت برای کالایی یکسان مواجه شده‌اید و در انتخاب بهترین گزینه تردید داشته‌اید، این مطلب را بخوانید. اما اگر فروشنده یا تولیدکننده‌ای هستید که به دنبال یک بازار رقابتی برای فروش محصولات است، خواندن این چند خط را از دست ندهید.

جعبه خرید (دکمه پیش فرض افزودن به سبد خرید) محلی است که در آن اولین قیمت پیشنهادی و انتخاب پیش‌فرض دیجی‌کالا برای مشتریان نمایش داده می‌شود. برای به دست آوردن این محل پیش فرض، رقابت شدیدی میان فروشندگان دیجی‌کالا در جریان است. در این متن می‌خواهیم بدانیم چه عواملی در به دست آوردن این جایگاه نقش دارند. جعبه خرید (Buy Box)  هر کالا بخشی است که به شما بهترین گزینه موجود را برای خرید پیشنهاد می‌دهد، اما این به معنای آن نیست که همیشه باید اولین مورد پیشنهاد شده را برای خرید انتخاب کنید یا اولین گزینه ارزان‌ترین قیمت پیشنهادی برای یک محصول است. اولین قیمتی که در مقابل محصول انتخابی خود می‌بینید، در واقع بهترین قیمت پیشنهادی برای آن محصول با توجه به عواملی است که در این متن به آنها اشاره می‌کنیم.

برای به دست آوردن جایگاه جعبه خرید، عواملی مانند قیمت کالا، بازه زمانی ارسال، موجود بودن کالا در مرکز پردازش دیجی‌کالا، عملکرد مناسب فروشنده (تاریخچه نرخ لغو سفارش و ارسال به موقع) و امتیازی که مشتریان به فروشنده داده‌اند، اهمیت دارند. در نهایت جعبه خرید به کالای فروشنده‌ای اختصاص پیدا می‌کند که مجموع این امتیازات را به دست آورد.

در کنار قیمت پیشنهادی، بازه زمانی ارسال کالا یکی از عوامل مهم تاثیرگذار برای به دست آوردن جایگاه جعبه خرید است. اگر کالا در مرکز پردازش دیجی‌کالا موجود باشد یا بازه زمانی ارسال کالا کمتر از دو روز آینده باشد، کالا شانس بیشتری برای قرار گرفتن در این قسمت خواهد داشت. در نهایت الگوریتم هوشمندی طراحی شده است که با در نظر گرفتن همه این فاکتورها، بهترین پیشنهاد را برای نمایش در جعبه خرید به خریدار نشان می‌دهد. به این ترتیب فروشندگان دیجی‌کالا در یک بازار رقابتی، برای کسب این جایگاه در جعبه خرید با یکدیگر رقابت خواهند داشت. خریدار هم می‌تواند بهترین انتخاب مناسب با نیاز خود را با در نظر گرفتن این شرایط داشته باشد. این در حالی است که همیشه می‌توانید به قسمت دیگر فروشندگان کالا مراجعه کنید و قیمت و سایر شرایط کالاها را با هم مقایسه و بعد از آن انتخاب کنید.

همه عواملی که منجر به قرار گرفتن کالایی در جعبه خرید می‌شود، در نهایت مفهوم بازار رقابتی را می‌سازد. اما بازار رقابتی چیست؟ آیا پلتفرم مارکت‌پلیس دیجی‌کالا می‌تواند یک بازار رقابتی کامل باشد؟

پلتفرم مارکت‌پلیس دیجی‌کالا شرایطی همچون یک بازار رقابت کامل ایجاد کرده است. در یک بازار رقابت کامل هیچ بنگاهی به تنهایی قدرت تاثیرگذاری در قیمت محصول ندارد، بنگاه‌ها فناوری‌های مشابه دارند و هیچکس نمی‌تواند محصول را با هزینه تمام شده کمتر تولید کند. همچنین محصولات همگون هستند و بین محصولات مشابهی که بنگاه‌های مختلف عرضه می‌کنند، تفاوت چندانی وجود ندارد. در چنین بازار رقابتی است که همواره مشتریان به بهترین قیمت‌های ممکن دسترسی خواهند داشت.

در نهایت قیمت کالا در یک بازار رقابتی در طولانی مدت منافع مصرف‌کننده و سود متعارف فروشنده را تضمین می‌کند. در چنین بازاری فروشندگان می‌توانند با در نظر گرفتن قیمت مناسب که سود تضمین‌شده داشته باشد، جعبه خرید را از آن خود و شانس دیده شدن محصول را بیشتر کنند. خریداران هم می‌توانند بهترین انتخاب را از میان تعداد کالاهای زیادی با شرایط مشابه انجام دهند.

حمید و سعید محمدی- سروش عابدین رویداد دی تاک
گزارش سالانه دیجی‌کالا: رشد ۲۵ درصدی خرده‌فروشی آنلاین در سال 1400
دیجی اکسپرس
دیجی اکسپرس، زیرساخت و شبکه هوشمند لجستیکی دیجی‌کالا چطور کار می‌کند؟
اپ iOS دیجی‌کالا
چگونه اپ iOS دیجی‌کالا را دانلود کنیم