چرا دیجی‌کالا خودرو می‌فروشد؟

این مطلب منقضی شده است و همسو با سیاست‌های کنونی پلتفرم دیجی‌کالا نیست.

فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا در سال‌های گذشته تلاش کرده است به مرجع قابل اطمینان فروش اینترنتی کالا در ایران تبدیل بشود. دیجی‌کالا نهایت سعی خودش را به‌کار بسته تا با حفظ بی‌طرفی، کاربران و مشتریانش را در فرایند خرید همراهی کند تا بهترین انتخاب ممکن را داشته باشند. این شرایط از طریق فراهم کردن اطلاعات کافی، نقد و بررسی‌های منصفانه و تخصصی و سپس ایجاد امکان خرید آسان بوجود آمده که با ارسال سریع و خدمات پس از فروش مناسب، تکمیل می‌شود.

ورود دیجی‌کالا به حوزه‌ی فروش خودرو هم دقیقا در همین راستا و برای پاسخ به نیازی است که در سال‌های گذشته به‌شکل جدی پدید آمده. به‌نظر می‌رسد وجود سایتی که پایگاه قدرتمندی از اطلاعات مقایسه‌ای و نقد و بررسی‌های بی‌طرفانه را درباره‌ی خودروهای مختلف جمع‌آوری می‌کند، ضروری است؛ سایتی که بتواند خودروها را به شکل اینترنتی با قیمتی منصفانه بفروشد و مشتری را در فرایند خرید یاری و همراهی کند. مزایای خرید خودرو از دیجی‌کالا برای مشتری، «تحویل سریع»، «قیمت شفاف»، «کاهش امور اداری دردسرساز»، «فراهم آوردن آرامش خیال در فرایند تحویل و شماره‌گذاری خودرو» و «ایجاد اطمینان کامل به محصول خریداری شده از نظر اصالت و ضمانت سلامت آن»، خواهد بود.

در واقع همانطور که مشتریان دیجی‌کالا در گذشته با آرامش خیال و اطمینان از این فروشگاه اینترنتی محصولات دیگر را تهیه می‌‌کردند، حالا می‌توانند خودرو را هم با همان شیوه و اصول ثابت و از پیش تعیین شده خریداری کنند. دیجی‌کالا تصور می‌کند ایجاد بخش خودرو قطعا قدمی مثبت در راستای تسهیل روند خرید خودرو برای مشتریان‌ خواهد بود. در مطالب بعدی پرونده‌ی ویژه‌‎ی «همه‌ی آن‌چه باید درباره‌ی خرید خودرو از دیجی‌کالا بدانید» به تفصیل به فرایند دقیق‌تر خرید خودرو از دیجی‌کالا اشاره خواهیم کرد.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌فروش خودرو در دیجی‌کالا

چرا خودروی ایرانی نمی‌فروشیم؟

سوالی که ممکن است برای مخاطبان دیجی‌کالا ایجاد شود این است که چرا این فروشگاه اینترنتی در قدم اول شروع به فروش خودروهای وارداتی کرده و خودروی ایرانی نمی‌فروشد؟

دیجی‌کالا بازهم مشتری را در مرکز تمام فعالیت‌هایش قرار داده است و با در نظر گرفتن نیازهای مشتری فعلی بازار خودرو، تمام فرایندهایش را تنظیم کرده است. نیازها و مشکلات مشتریان‌ در بازار فعلی خودرو، اصلی‌ترین دلیل ورود فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا به این بخش از بازار است. در بازار خودروهای داخلی، شرکت‌های بزرگ، قدیمی و ریشه‌داری حضور دارند که خودشان می‌توانند تا حد زیادی به مشکلات مشتریان‌شان پاسخ بدهند. دیجی‌کالا در قدم نخست به حوزه‌ی فروش خودروهای خارجی وارد شده چون پیچیدگی، ابهام در قیمت، تنوع و بسیاری از فاکتورهای خرید و فروش دیگر در آن بخش برای مشتریان دردسرزاتر و پرابهام‌تر بوده است. بطور کلی در بازار خودروهای وارداتی اطلاعات کم‌تری در اختیار مشتریان قرار دارد و به نظر می‌رسد جای ویترینی معتبر که بتواند فرایندها را در این بخش برای مخاطبان آسان کند، خالی بوده.

البته باید در نظر داشته فروش خودروهای وارداتی تنها قدم اول مسیری است که دیجی‌کالا در آن قدم گذاشته است. قدم اول براساس نیاز ضروری‌تر برداشته شده؛ اما دیجی‌کالا در صورت تمایل خودروسازان داخلی در فازهای آینده با آن‌ها هم همکاری خود را گسترش خواهد داد. گرچه نباید فراموش کرد چنین همکاری‌ای با شروط دیجی‌کالا برای ضمانت اصول کیفی برای مشتری، میسر خواهد شد.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‍‌

بازار سنتی در برابر کسب و کارهای نوین

نباید فراموش کرد که دیجی‌کالا بنگاه فروش خودرو و واردکننده نیست؛ بلکه برنامه‌ی دیجی‌کالا ایجاد شراکت تجاری با تامین‌کننده‌های خودرو در سراسر کشور است. فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا مثل یک پیشخوان یا ویترین فروش در کنار مشتری فرایند خرید را تسهیل می‌کند. دیجی‌کالا با توانمند‌سازی و ایجاد شرایط آسان‌ برای خرید از تامین‌کننده‌های بزرگ، مشتریانش را یاری و همراهی می‌کند و در تمام مراحل مثل نماینده‌‌ی مشتریان بر این فرایند نظارت خواهد داشت تا خودرو کاملا مطابق با ویژگی‌ها و شرایط وعده داده شده به دست مشتری برسد. از طرف دیگر با توجه به اعتماد مشتریان به این فروشگاه، فرایند فروش برای تامین‌کننده‌ها و فروشنده‌ها آسان‌تر شده و بازار این گروه هم رونق‌ بیش‌تری خواهد گرفت. با توجه به توضیحات ارایه شده قرار نیست هیچ‌کدام از گروه‌های فعال از بازار حذف بشوند‌؛ بلکه برعکس دیجی‌کالا بازار را پویا‌تر از گذشته خواهد کرد.

امروزه فروش آنلاین در ایران صرفا یک درصد از بازار را پوشش می‌دهد؛ به همین خاطر هم جایی برای نگرانی سایر فعالان در حوزه‌ی خودرو وجود ندارد. از طرف دیگر این موضوع را هم نباید فراموش کرد که تنها حدود یک هشتادم مخاطبان بازار خودرو، خودروی نو خریداری می‌کنند. به‌همین خاطر هم دیجی‌کالا صرفا بخش کوچکی از بازار را هدف قرار داده و در آن بخش هم به دو گروه مشتریان و فروشنده‌ها کمک خواهد کرد تا شرایط سازمان‌یافته‌تری را برای اقدامات هر دو گروه ایجاد کند.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌خرید خودرو از دیجی‌کالا

برنامه‌ی ورود به بازار خودروهای ارزان‌قیمت

یکی از دغدغه‌های بیان شده درباره فروش اینترنتی خودرو توجه به گروه‌های اقتصادی ضعیف‌تر و فروش محصولاتی متناسب با نیاز‌های این گروه‌ها بوده است. با در نظر داشت که حتی ارزان‌ترین خودروها هم در ایران قیمتی حدود 20 میلیون تومان دارند و برخی از اقشار جامعه قادر به تهیه این مدل‌‌ها هم نیستند. این گروه‌ از خودروهای ارزان‌قیمت‌تر را همان‌طور که اشاره شد خودروسازان ایرانی در بازاری که به نسبت از نظر قیمت و اطلاعات شفاف است به فروش می‌رسانند؛ به همین دلیل هم دیجی‌کالا در این بازار ورود نکرده است. اما باید به این نکته هم اشاره کنیم که فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا تصمیم دارد با گسترش بخش خودرو با تامین‌کننده‌های بیش‌تری وارد همکاری بشود و حتما در آینده تا حد مقدور خودروهای ارزان‌قیمت خارجی را هم در فهرست فروش خودروهایش قرار خواهد داد.

در ادامه‌ی این پرونده‌ی ویژه تلاش خواهیم کرد به سایر ابعاد فروش خودرو در فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا بپردازیم و حتی مواردی که در این مطلب به آن‌ها اشاره شد را به‌شکل شفاف‌تر تشریح کنیم. در ادامه‌ی پرونده‌ی ویژه‌ی «همه‌ی آن‌چه باید درباره‌ی خرید خودرو از دیجی‌کالا بدانید» با دیجی‌کالا مگ همراه باشید.

telegram_ad2_1

کیوسک آنلاین دیجی‌کالا
یک پاسخ آنلاین برای بحران صدها مجله
مگنت