برای تجربه بهتر در این وبسایت، لطفا از صفحه نمایش بزرگتر استفاده کنید.
به نقل از راه پرداخت؛ دیجیکالا پس از انتشار گزارش وضعیت عملکرد سال ۹۸ خود تصمیم گرفت برای اولین بار، گزارشی از وضعیت منابع انسانی خود ارائه دهد. این گزارش را میتوان تنها گزارشی معرفی کرد که فقط به موضوع منابع انسانی و نقش آن در رشد سازمان پرداخته است. درباره همین گزارش منتشرشده، برنامهای به صورت آنلاین و با حضور مدیران ارشد دیچیکالا، روز چهارشنبه ۱۷ آذرماه برگزار شد.
گزارش منابع انانی دیجیکالا، گزارشی ۱۰۶ صفحهای است که به گفته پریسا طالبی از تیم برند کارفرمایی دیجیکالا، نزدیک به شش ماه روی آن کار شده و با هدف به اشتراکگذاری تجربیات دیجیکالا در حوزه منابع انسانی، منتشر و در اختیار عموم قرار گرفته است.
سعید محمدی همبنیانگذار و رییس هیأتمدیره دیجیکالا هدف از انتشار این گزارش را علاوه بر ایجاد شفافیت بیشتر، شناخت بهتر و بیشتر افرادی که میخواهند در آینده به دیجیکالا ملحق شوند عنوان کرد. در این گزارش آمده است که شش هزار نفر در دیجیکالا فعالیت میکنند. حمید محمدی همبنیانگذار و مدیرعامل دیجیکالا درباره این تعداد افرادی که در دیجیکالا مشغول به کار هستند توضیح داد: «تعداد زیادی از بزرگترین شرکتهای دنیا، شرکتهای تکنولوژی هستند؛ شرکتهایی مانند آمازون، گوگول، علیبابا، فیسبوک و غیره. این شرکتها متکی به محصول و دانش روز هستند. محصول به معنای یک پلتفرم است که خلقشده توسط افراد است و از هیچ کارخانه دیگری درنمیآید. افراد و استعدادها باید در یک محیط آماده و جذاب، جذب و پرورش یابند و در نهایت از همین افراد، محصول به وجود میآید. دیجیکالا یک شرکت فردمحور نیست بلکه تیم محور است.»
سعید محمدی هم در ادامه گفت که امروزه دیگر محصولات بزرگ نتیجهی افراد بزرگ نیست بلکه نتیجه مجموعهای از افراد است که با هم کار تیمی میکنند و در محیطی که به رشد استعدادها کمک میکند، حضور دارند. او همچنین درباره چشمانداز توسعه فعالیت دیجیکالا به بیرون از ایران توضیح داد: «از سه، چهار سال پیش برای حضور در بازارهای دیگر کشورها برنامهریزی کردیم اما با تشدید تحریمها روبهرو شدیم و وضعیت کشور برنامه ما را به تعویق انداخت؛ اما این برنامه را با کمی تأخیر، اجرایی خواهیم کرد.»
چندی پیش در شبکههای اجتماعی موضوع آزار برخی از کارکنان زن در دیجیکالا مطرح شده بود. محسن مکرمی، معاون منابع انسانی دیجیکالا در این باره گفت: «موضوعات اخلاقی، خط قرمز ما هستند. چنین اتفاقاتی سه وجه دارد؛ افرادی که ماجرا را شروع میکنند، کسانی که مورد آزار یا تعرض قرار میگیرند و راویان این قضایا. کاری که ما میتوانستیم در این زمینه انجام دهیم، آموزش همه افراد است که در چنین مواقعی چه کار باید انجام دهند.»
«سامانه سوتزنی» یکی از سامانههای دیجیکالا است که به منظور اعلام سوء استفاده احتمالی کارکنان از موقعیت خود طراحی شده است به گفته مکرمی این سامانه در سال ۹۷ ایجاد و در سال ۹۸ توسعه داده شد. حمید محمدی هم در این رابطه گفت: «موضوع آزار کلامی، حساسیتهای زیادی دارد و شاید برخی از افراد دوست نداشته باشند درباره آن صحبت کنند و از سوی دیگر تربیت و استانداردهای افراد در این رابطه متفاوت است و این موضوع نیاز به آموزش بیشتر دارد.»
سعید محمدی هم با اشاره به فضای کاری سالم دیجیکالا، وقوع چنین اتفاقاتی را غافلگیرکننده دانست و تأکید کرد سازمانها و شرکتها نباید تصور کنند در برابر چنین موضوعاتی ایمن هستند و باید با حداکثر آموزش، احتمال این اتفاقات را به حداقل برسانند.
برنامه با حضور دیگر مدیران ارشد دیجیکالا پویان فیضیان مدیر دادهمحوری سرمایه انسانی دیجیکالا، سینا توسلی مدیر تیم جذب استعداد، رضا طباطبایی مدیر تیم جبران خدمات و کمال ریاضی تیم توسعه استعدادهای سازمان ادامه پیدا کرد. هر کدام از این مدیران درباره نحوه تحلیل داده در دیجیکالا، دریافت رزومه و مصاحبه با افراد، جبران خدمات و نگهداشت سرمایههای انسانی در دیجیکالا و در نهایت ارزیابی افراد توضیحاتی ارائه دادند.
از موضوعاتی که در این بخش به آن اشاره شد، سهام تشویقی بود. سهام تشویقی یکی از بستههای جبران خدمات است و به افرادی که در مشاغل کلیدی هستند، درصدی از سهام شرکت را ارائه میشود که با هدف نگهداشت و بهبود عملکرد و توسعه افراد در نظر گرفته شده است.
در بخش پایانی برنامه هم نوید ناظمیان مدیر ارشد سرمایههای انسانی گروه بینالمللی بخش مالی شرکت وودافون از انگلستان و شهرام کریمی مدیر داده محوری منابع انسانی شرکت QBE به صورت اسکایپی در برنامه حضور داشتند. به گفته این دونفر چنین گزارشهایی میتواند الگویی برای سازمانهای دیگر باشد و به بهبود فضای استارتآپی کشور کمک کند.
این مطلب اولین بار در راه پرداخت منتشر شده و در اتاق خبر دیجیکالا بازنشر شده است.