حمید و سعید محمدی- سروش عابدین رویداد دی تاک

گزارش سالانه دیجی‌کالا: رشد ۲۵ درصدی خرده‌فروشی آنلاین در سال 1400

به نقل از پیوست؛ دیجی‌کالا در سال ۱۴۰۰ توانسته ارزش خالص کالاهای فروخته‌شده خود را ۴۹ درصد افزایش دهد و به حدوداً ۴۰ میلیون بازدید یکتای ماهانه با ۲۵۰ هزار مشتری و ۷.۵ میلیون کالا دست پیدا کند. بازار خرده‌فروشی آنلاین در ایران اما هنوز سهم بسیار کمی از کل خرده‌فروشی دارد.

به گزارش پیوست، دیجی‌کالا گزارش سالانه‌ای منتشر کرده که نشان می‌دهد این بازارگاه (Market Place) توانسته در سال گذشته همچنان مانند سال‌های گذشته رشد خوبی را به ثبت برساند. اما بازار خرده‌فروشی آنلاین در ایران حتی با وجود رشد ۲۵ درصدی در سال ۱۴۰۰، هنوز تنها سهمی ۴ درصدی از خرده‌فروشی کل کشور دارد که نسبت به بسیاری از کشورهای کم‌سابقه‌ در این حوزه نیز، عدد کمتری محسوب می‌شود.

۴۰ میلیون بازدید یکتای ماهانه

مشتری‌های دیجی‌کالا در سال ۱۴۰۰، به طور ماهانه ۳۹ میلیون و ۵۰۰ هزار بازدید یکتا از دیجی‌کالا به ثبت رسانده‌اند. همچنین تعداد کالاهای دیجی‌کالا به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار عدد رسیده که ۲۴۹ هزار فروشنده آنها را به فروش می‌رسانند.

دیجی کالا در یک نگاه آمار و ارقام

دیجی‌کالا در شلوغ‌ترین روز کاری خود در این سال، میزبان ۱۲ میلیون و ۸۴۴ هزار بازدید از وب‌سایت و اپلیکیشن بوده که طی آنها یک میلیون و ۲۶۷ هزار کالا سفارش داده شده است.

سرویس دیجی‌کالا جت که نیز که از مردادماه پارسال کار خود را شروع کرد، توانست آمار ۱۷ هزار سفارش روزانه و ۲ میلیون کاربر یکتای ماهانه را ثبت کند.

همچنین دیجی‌پی نیز در این سال هزار میلیارد تومان اعتبار خرد به کاربران اختصاص داده است و حدودا ۲۸ هزار میلیارد تومان نیز از طریق درگاه‌هایش تراکنش انجام شده است.

تقلا برای پر کردن یک فاصله

تخمین‌های دیجی‌کالا در این گزارش نشان می‌دهد بازار خرده‌فروشی آنلاین در کشور در سال ۱۴۰۰، ۲۵ درصد رشد کرده و به سهمی حدوداً ۴ درصدی از کل بازار خرده‌فروشی کشور رسیده است. این آمار که سهم فروش حدود ۱۰۵ هزار فروشگاه آنلاین دارای اینماد و فروشگاه‌های فعال در شبکه‌های اجتماعی را نشان می‌دهد با وجود این رشد، فاصله قابل توجهی با کشورهای دیگر را نشان می‌دهد.

خرده‌فروشی آنلاین در ایران سهم کمی از کل خرده‌فروشی دارد

۳۰ درصد بازار خرده‌فروشی چین و کره جنوبی در حال حاضر در اختیار بخش آنلاین است. در ترکیه و روسیه این نسبت ۹ درصد و در بزریل ۸ درصد است.

صعود ۴۹ درصدی

ارزش کالاهای فروخته‌شده دیجی‌کالا در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹، رشدی ۴۹ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین آمارهای دیجی‌کالا حاکی از رشد متوسط سالانه ۹۴ طی ۱۰ سال گذشته است.

ارزش کالای فروخته شده در دیجی کالا

طبق داده‌های این گزارش، ۸ هزار و ۷۰۰ نفر در ۲۴ استان به‌طور مستقیم با دیجی‌کالا همکاری می‌کنند که ۳۰ درصد آنها را زنان تشکیل می‌دهند.

کتاب جان می‌گیرد

گوشی موبایل همچنان با فاصله بسیار زیادی در دیجی‌کالا پر جست‌وجوترین کالا است. در رده دوم این رده‌بندی دسته‌بندی کتاب قرار دارد. در سال ۱۴۰۰، با رشد این بخش، کتاب ۸ پله صعود کرده و دومین کالای پرجست‌وجوی دیجی‌کالا است.

جستجو در دیجی کالا

پرفروش‌ترین کالای دیجی‌کالا در سال گذشته یک پایه نگهدارنده گوشی و تبلت بوده و ماسک تنفسی در رده دوم جای دارد. از حیث حجم ریالی فروشی نیز گوشی موبایل  Poco X3 Pro شیائومی پرفروش‌ترین کالای این بازارگاه در سال ۱۴۰۰ است.

رشد پرداخت‌های اعتباری و کیف پول

کاربران بیشتر از هر ابزار دیگری از اپلیکیشین موبایل دیجی‌کالا برای بازدید و ثبت سفارش استفاده کرده‌اند. همچنین ۷۸ درصد افراد، هزینه سفارش‌های خود را آنلاین پرداخت می‌کنند. پرداخت اعتباری و پرداخت از طریق کیف پول نیز، مجموعاً به سهمی ۱۰.۶ درصدی رسیده که نشان می‌دهد تمرکز دیجی‌کالا روی این بخش بیشتر شده است.

پرداخت آنلاین از همه روش‌های پرداخت محبوب‌تر است

آمارهای جالب دیگری از رفتار کابران در این گزارش به چشم می‌خورد. یکی از مشتری‌های دیجی‌کالا در سال ۱۴۰۰، مجموعا ۳۳ هزار و ۲۶۶ کالا سفارش داده تا لقب پرخریدترین مشتری را از آن خود کند.

مشتری دیگری، نزدیک به ۲۴ میلیارد تومان در قالب ۴ هزار و ۳۱۳ کالا خریده و بیشتر از هر مشتری دیگری برای سفارش‌های خود هزینه کرده است.

کسب‌وکارهای بومی‌محلی

دیجی‌کالا پاییز سال ۹۹ رسته جدیدی از محصولات به نام کسب‌وکارهای بومی محلی را اضافه کرد. در این گزارش آمارهایی از این کسب‌وکارها نیز وجود دارد. فروشندگان بومی‌محلی دیجی‌کالا به ۳ هزار و ۴۸۵ فروشنده رسیده که ۲ برابر بیشتر از تعداد فروشندگان در سال ۹۹ است.

دیجی‌کالا در طول سال گذشته همواره بر تعداد این فروشنده‌‌ها اضافه کرده و در ماه اردیبهشت توانسته با جذب ۳۸۴ فروشنده، رکورد ماهانه جذب فروشنده را بشکند.

این مطلب اولین بار توسط رسانه پیوست منتشر شده و در اتاق خبر دیجی‌کالا بازنشر شده است.

بازخورد کاربران
قیمت مناسبتری سراغ دارید؟ نقش بازخورد کاربران دیجی‌کالا در بهبود عملکرد مارکت پلیس
سرریز فناورانه گزارش 1400 دیجی کالا
سر ریز فناورانه؛ اقتصاد دیجیتال و نقش آن در توزیع متعادل نیروی انسانی در سراسر کشور