پسری در حال مطالعه کتاب

معضل کتاب سازی با تعطیلی فروش اینترنتی حل نمی‌شود

مدیرگروه فرهنگ و هنر دیجی کالا اظهارکرد: اگر فرضاً دیجی کالا بخش کتابش را تعطیل کند باز هم مشکل کتاب سازی در ایران حل نمی‌شود چون دیجی کالا به عنوان آخرین حلقه از این زنجیره متولی این نابسامانی نیست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو، امیرحسن موسوی مدیر روابط عمومی دیجی کالا در مورد چالش‌های فروش کتاب در اینترنت با برنامه «گفتگوی فرهنگی» مصاحبه کرد.

موسوی گفت: مدل فروش کالا که در دنیا وجود دارد و دیجی کالا هم بر اساس آن کار می‌کند مدل بازارگاه است. این مدل یک بستر تکنولوژی است که در یک طرف آن 250 هزار تولیدکننده، بازرگان، هنرمند و صنعتگر می‌توانند خودشان فروشنده باشند و کالاهای خود را عرضه کنند و قیمت گذاری و تخفیف دادن هم با خود فروشندگان است.

وی افزود: در سمت دیگر میلیون‌ها کاربر از سراسر ایران هستند که به این فروشندگان دسترسی دارند و روی کیفیت و قیمت رقابت می‌کنند و در نهایت هم این بستر موجب دسترسی مصرف کننده به بهترین کالا با بهترین قیمت می‌شود.

مدیر روابط عمومی دیجی کالا با بیان اینکه پلتفرم ما طبق قانون نمی‌تواند کتاب را بیشتر از قیمت مصرف کننده در پشت جلد عرضه کند گفت: هیچ قانونی نداریم که جلوی زیرفروشی را بگیرد.

موسوی درمورد نحوه تشخیص کالای اصلی و غیراصلی در این پلتفرم تصریح کرد: آئین نامه داخلی دیجی کالا باید مطابق قانون باشد اما ما به عنوان پلتفرم نمی‌توانیم در جایگاه ناظر اخلاقی قضاوت کنیم چون این بحث متولی خودش را دارد.

در ادامه، سجاد رسولی مدیرگروه فرهنگ و هنر دیجی کالا با بیان اینکه متولی امر کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتحادیه مربوطه است گفت: اگر فرضاً دیجی کالا بخش کتابش را تعطیل کند باز هم مشکل کتاب سازی در ایران حل نمی‌شود چون دیجی کالا به عنوان آخرین حلقه از این زنجیره است و فروشندگان و پلتفرم متولی این نابسامانی نیستند.

وی با اشاره به وجود بیش از 100 هزار عنوان کتاب در دیجی کالا افزود: کمتر از هزار عنوان کتاب از کتابهایی‌اند که ناشران آن‌ها کاملاً قانونی هستند اما ما به عنوان پلتفرم موظفیم خدمات استاندارد به مردم ارائه دهیم.

مدیرگروه فرهنگ و هنر دیجی کالا در مصاحبه با رادیو گفت وگو اظهارکرد: وقتی وزارت ارشاد و اتحادیه به فروش یک کتاب مجوز می‌دهند نباید کسی از دیجی کالا انتظار داشته باشد که جلوی فروش آن را بگیرد.

رسولی گفت: 99 هزار عنوان کتاب از ناشران برگزیده و برتر کشورمان در دیجی کالا هستند اما هیچ وقت به این موضوع پرداخته نشده و این هم که عده‌ای می‌گویند دیجی کالا ذائقه فرهنگی مردم را تغییر می‌دهد درست نیست.

وی معتقد است که برای مبارزه با معضل کتاب سازی در ایران نباید به حلقه آخر این جریان حمله کرد چراکه سرمنشأ این کار در جاهای دیگری اتفاق می‌افتد و باید از آن نقطه جلوی کتاب سازی را گرفت.

این مطلب اولین بار توسط وب‌سایت رادیو گفتگو منتشر شده و در اتاق خبر دیجی‌کالا بازنشر شده است.

بازدید معاونان رییس‌جمهور از غرفه‌ی دیجی‌کالا در نمایشگاه صنایع‌دستی
بازخورد کاربران
قیمت مناسبتری سراغ دارید؟ نقش بازخورد کاربران دیجی‌کالا در بهبود عملکرد مارکت پلیس
سرریز فناورانه گزارش 1400 دیجی کالا