موضع دیجی‌کالا نسبت به طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی

موضع مدیر عامل دیجی‌کالا نسبت به طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی

طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی که مرداد ماه 1400 در مجلس شورای اسلامی مطرح شد با انتقادهای گسترده از سوی مردم و کسب‌وکارها همراه بوده است. مدیران کسب و کارها و فعالان اکوسیستم کسب و کارهای انلاین علاوه بر اینکه در قالب بیانیه و نامه از طریق نهادهای صنفی مخالفت خود را اعلام کرده‌اند در شبکه‌های اجتماعی نیز مواضع خود را مطرح کردند.

این طرح که به ویژه در فضای توییتر فارسی با واکنش های بسیاری از سوی کسب و کار ها و عموم مردم مواجه شد،  حاوی پیامدهایی ارزیابی شده است که می‌تواند آینده بسیاری از کسب‌وکارهای فعال در پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی و نیز زیست روزمره آنلاین کاربران را با چالش‌هایی روبرو سازد.

حمید محمدی مدیر عامل دیجی کالا نیز همراه با بسیاری دیگر از کسب و کارهای اینترنتی نسبت به تصویب این طرح واکنش نشان داد.

در توییت حمید محمدی آمده است:

[quote]هفته گذشته به صراحت مخالفت خودمون رو با #طرح_صیانت اعلام کردیم و مواضع خودمون رو هم از طریق همه نهادهای صنفی که در اون عضویت داریم، به همراه سایر کسب‌وکارهای اینترنتی اعلام کردیم. محدودسازی و در مقابل خواست مردم قرار گرفتن به نفع هیچکس نیست. رشد واقعی و ارزش‌آفرین در فضای رقابت و تعامل با بازارهای جهانی شکل می‌گیره و نه انحصار و رانت. این تصور که محدودسازی رقبای خارجی، حمایت از کسب‌وکار ایرانی هست اشتباهیه که قبلا بارها تجربه‌اش کردیم، نمونه‌‌اش صنعت خودرو. این طرح علاوه بر اینکه مطلقا در راستای منافع پلتفرم‌های بزرگ و بومی ما نیست، در تضاد آشکار با منافع میلیون‌ها کسب‌وکار بزرگ و کوچیکی هست که در اینستاگرام درحال فعالیت هستند و به ویژه در دوره کرونا نیاز به حمایت دارند. کاش اگر کمکی نمی‌کنیم، سنگی هم نندازیم. طرح‌هایی که تاثیرات بزرگ و فراگیر دارند، نیاز به مشارکت ذینفعان مختلف، از جمله کسب‌وکارها و اتحادیه‌ها، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و صدها ساعت کار کارشناسی و مناظره و بحث دارند. من فکر می‌کنم که کارآمدترین قوانین هم بدون سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی از پیش شکست خورده هستند. [/quote]

دیجی کالا تعهد و رسالت خود را توانمندسازی کسب و کارهای بزرگ و کوچک ایران معرفی کرده است؛ کسب و کارهایی که زنجیره ارزش تجارت الکترونیک ایران را تشکیل می دهند. آرمان دیجی‌کالا این است که تولیدکننده ایرانی دغدغه‌ای جز تولید و عرضه نداشته باشد.

توییت حمید محمدی

محیط کار دیجی‌کالا