پخش ویدیو

قیمت‌گذاری کالاها و میزان تخفیف‌ها در بلک فرایدی دیجی‌کالا چطور تعیین می‌شود؟

جشنواره بزرگ بلک فرایدی، از 5 تا 7 آذر 1400 برای پنجمین سال متوالی برگزار می‌شود. این جشنواره از جمله کمپین‌های بزرگ دیجی‌کالاست که در آن بیشترین و بهترین تخفیف‌های ممکن روی کالاها ارائه می‌شود. اما تجربه برگزاری چنین جشنواره‌هایی نشان می‌دهد تخفیف‌های ارائه شده و همچنین صحت و سلامت برگزاری این جشنواره‌ها موضوع سوال‌انگیزی برای کاربران است و گاهی اوقات با سوء تعبیرهایی همراه می‌شود. ممکن است این سؤال برای برخی کاربران ایجاد شده باشد که آیا تخفیف‌های ارائه شده در این کمپین‌ها واقعی است یا حالت کاذب دارد؟ و از چه طریق می‌شود واقعی بودن این تخفیف‌ها را صحت سنجی کرد؟ در این مقاله به ساز و کارها و راهکارهایی می‌پردازیم که دیجی‌کالا برای پیشگیری از به وجود آمدن تخفیف‌های غیر واقعی و برگزاری صحیح جشنواره‌های بزرگ در پیش گرفته و پیاده‌سازی می‌کند.

قیمت‌ و تخفیف خرید کالاها برای بلک فرایدی در دیجی‌کالا چگونه تعیین می‌شود؟

در مارکت پلیس دیجی‌کالا بیش از 7.5 میلیون تنوع کالایی و 160هزار فروشنده وجود دارد، تمام این 7.5 میلیون کالا به طور بالقوه امکان ورود به جشنواره بلک فرایدی را دارند اما برای ورود فرآیندهای متفاوتی شکل گرفته است تا قیمت‌ها و تخفیف‌های ویژه‌ای که اعمال شده منطقی باشد. کالاها در صورتی می‌توانند مجوز ورود به بلک فرایدی را کسب کنند که فروشنده‌ی آن کالا دو موضوع محوری زیر را رعایت کرده باشد:

• بررسی قیمت پس از تخفیف:

کالاهایی اجازه ورود به جشنواره‌های بزرگ دیجی‌کالا مانند بلک فرایدی را دریافت می‌کنند که قیمت تمام شده و پس از تخفیف آن کالا در پایین ترین قیمت ممکن آن کالا در 30 روز گذشته باشد.

روز شروع کمپین بزرگ بلک فرایدی (پنجم آذرماه) را در نظر بگیرید،  قیمت تمام شده و بعد از تخفیف کالاهای این کمپین باید پایین‌ترین قیمت ممکن در 30روز گذشته از این تاریخ باشد و قیمت بهتری از آن در این بازه زمانی وجود نداشته باشد. این موضوع به صورت سیستمی از طریق نمودار قیمت پایش و بررسی می‌شود. کاربران دیجی‌کالا هم می‌توانند نمودار قیمتی را در تمامی صفحات محصول مشاهده و برای خرید آگاهانه از این قابلیت استفاده کنند. البته این مورد شامل چند دسته از کالاها از جمله طلا موبایل و لپ تاپ و… به دلیل نوع متفاوت قیمت‌گذاری آن‌ها نمی‌شود.

• بررسی قیمت پیش از تخفیف:

کالاهایی اجازه ورود به جشنواره‌های بزرگ دیجی‌کالا مانند بلک‌فرایدی را دریافت می‌کنند که قیمت پایه و پیش از تخفیف آن کالا در بهترین قیمت ممکن آن کالا در 30 روز گذشته باشد.

علاوه بر مورد اول، قیمت پایه یا همان قبل از تخفیف کالا نیز اهمیت دارد که فرآیند مشابهی برای آن در نظر گرفته شده است. قیمت قبل از تخفیف کالاهایی که در بلک‌فرایدی عرضه می‌شوند باید بهترین قیمت 30روز گذشته کالا از تاریخ شروع کمپین باشد. این به آن معنا است که فروشنده‌ها نمی‌توانند قیمت اصلی کالا را افزایش دهند و سپس با تخفیف بیشتری به فروش برسانند. بررسی و نظارت بر قیمت قبل از تخفیف کالاها به جلوگیری از ایجاد تخفیف کاذب و کاهش درصد خطا کمک می‌کند و این موضوع هم با بررسی نمودار قیمت کالاها مورد نظارت قرار می‌گیرد.

تمام فرآیندهای صحت سنجی و اعتبار بخشی قیمت‌ها در جشنواره بزرگ بلک فرایدی به صورت سیستمی انجام می‌شود که درصد خطا را به حداقل ممکن می‌رساند اما با این حال نظارت و بررسی تیم کنترل قیمت دیجی‌کالا نیز با نظارت کمک می‌کند تا تخلفی در فرآیند قیمت‌گذاری و تخفیف صورت نگیرد.

چه کالاهایی نمی‌توانند وارد بلک‌فرایدی شوند؟

کالاهایی وارد بلک‌ فرایدی می‌شوند که از زمان ثبت‌ آن‌ها در سایت حداقل 5 روز گذشته باشد و یا آن کالا فروش رفته باشد. وجود این فیلتر موجب می‌شود تا کالاهایی که به ثبات قیمتی نرسیده باشد مجوز ورود به جشنواره را کسب نکنند.

اگر کاربران تخلفی در فرآیند قیمت‌گذاری و تخفیف‌ها مشاهده کردند چگونه می‌توانند گزارش دهند؟

در جشنواره بزرگ بلک فرایدی 1400 دیجی‌کالا تلاش شده است تا با سیستمی بودن فرآیند قیمت‌گذاری و همچنین نظارت بر ارائه تخفیف‌های واقعی، درصد خطا به حداقل ممکن برسد اما چنانچه تخلفی مشاهده شود کاربران می‌توانند از طریق «آیا قیمت مناسبتری سراغ دارید؟» که زیر جعبه خرید تمام صفحات محصولات وجود دارد به همکاران ما گزارش دهند. با این کار، همکاران ما نسبت به موارد مشکوک آگاه می‌‌شوند، قیمت آن کالا را بررسی می‌کنند و در صورت احراز تخلف، با فروشنده برخورد می‌شود.

اختتامیه دوره Zero to Hero؛ در بهترین تجربه دیجی‌نکست چه گذشت؟
بازدید معاونان رییس‌جمهور از غرفه‌ی دیجی‌کالا در نمایشگاه صنایع‌دستی
بازخورد کاربران
قیمت مناسبتری سراغ دارید؟ نقش بازخورد کاربران دیجی‌کالا در بهبود عملکرد مارکت پلیس
سرریز فناورانه گزارش 1400 دیجی کالا