محیط کار دیجی‌کالا

نیروی انسانی، سرمایه شرکت‌هاست. مسیر توسعه برای کسب‌و‌کارهایی که نیروی انسانی خبره دارند، هموارتر است. کمتر کارشناس و مدیر منابع انسانی پیدا می‌شود که دغدغه‌ی دسترسی به افراد با استعداد و مهارت بالا را تجربه نکرده باشد و گاهی این فرآیند ماه‌ها از منابع انسانی زمان و انرژی می‌گیرد چرا که در نهایت این نیروی متخصص است که محل کار خود را انتخاب می‌کند. در دومین گزارش ایران تلنت، دیجی‌کالا محبوب‌ترین برند کارفرمایی شناخته شده است.

«برند کارفرمایی» نشان می‌دهد کدام برند در اولویت ذهنی کارجویان برای انتخاب نهایی محل اشتغال است. سرمایه‌گذاری برای مدیریت این فرایند باعث می‌شود که یک برند به عنوان کارفرمای محبوب شناخته شود و جز انتخاب‌های اول کارجویان برای ارسال رزومه و جستجوی شغل قرار بگیرد. در همین راستا، ایران تلنت برای دومین سال پیاپی در آمایشی میدانی محبوب‌ترین برندهای کارفرمایی را معرفی کرده که دیجی‌کالا در رتبه نخست برندها قرار گرفته است.

چرا برند کارفرمایی مهم است؟

بهبود برند کارفرمایی یک معادله دو سر برد است. وقتی برند کارفرمایی به درستی هدایت شود، هزینه‌های جذب و استخدام برای کسب‌و کار کاهش پیدا می‌کند و همچنین نرخ استعفا و گردش کارمند همواره پایین نگه داشته می‌شود. یک برند محبوب کارفرمایی همیشه از سایر رقبایش متمایز است و به واسطه چهره موجهی که پیدا می‌کند تعامل‌های تجاری موفق‌تری را هم تجربه خواهد کرد. وقتی یک برند میان کارجویان محبوب می‌شود، نیروهای مستعد هم برای کار در آن مجموعه اقدام می‌کنند و در یک تقابل برد برد، هر دو سوی ماجرا احساس رضایت و شادی می‌کنند.

تمایل گسترده برای پیوستن به دیجی‌کالا

در آخرین گزارش پژوهشی ایران تلنت، دیجی‌کالا مقصد شغلی محبوب بیشتر کارجویان بوده است. دو روش برای گردآوری داده‌ها در ایران تلنت تعریف شده است. در روش اول با نظرسنجی از پرسنل شرکت‌ها، داده‌های قابل تحلیل جمع آوری شده  تا امکان شناسایی وضعیت واقعی سازمان از نگاه کارکنان محقق شود. در روش دوم، ارزیابی از نگاه افرادی اتفاق می‌افتد که هنوز کار کردن در آن سازمان را تجربه نکرده اند.

در نظرسنجی برگزار شده در زمستان ١٤٠٠ ،از شرکت کنندگان خواسته شد تا از میان فهرست ٧٦٥٧ شرکت که برند کارفرمایی معروفی دارند، ٣ شرکتی که می خواهند در آن کار کنند را انتخاب کنند. سپس شرکت کنندگان ویژگی‌های فضای کاری ایده آل خود را توصیف کرده‌اند.

برای تهیه گزارش برندکارفرمایی سال 1400 ایران تلنت،  24 هزار و 974 نفر مشارکت داشته‌اند که 35 درصد آن ها بین 25 تا 30 سال سن داشتند. 36 درصد افرادی که مورد پرسش واقع شده‌اند، کارشناس، 23 درصد در سطح سرپرستی و مدیریت و  14 درصد کارشناس ارشد بوده‌اند.

خلق تجربه ارزشمند برای کارکنان یک مجموعه هدف اصلی برندهای محبوب است. به گفته ابوالفضل کاکایی، مدیر تجربه کارکنان دیجی‌کالا:

محیط کاری امن را می‌توان به دو قسمت تقسیم کرد؛ محیط امن اخلاقی و محیط امن روانی. برای تأمین امنیت اخلاقی در محیط کار نیاز است لایه رهبری یک سازمان این تفکر را داشته باشد تا بتوان فرایندهایی را برای این دغدغه فراهم کرد. در دیجی‌کالا به دلیل وسعت عملکرد و مقیاس بزرگ آن دو تیم در این زمینه فعالیت می‌کنند؛ تیم تجربه کارکنان (people experience) و تیم ریسک، حسابرسی و انطباق (Risk, Audit, Compliance (RAC)). اولی فرایند تجربه کارکنان را بررسی می‌کند و دومی در خارج از واحد منابع انسانی نظارت بیشتری بر این فرایند دارد.

گفتنی‌ست بر اساس گزارش سرمایه انسانی دیجی‌کالا در سال 1400 تیم منابع انسانی دیجی‌کالا برای فراهم‌سازی بستری برای پاسخ به تنوع در این سازمان بیش از 8700 نفری توسعه برند کارفرمایی را در دستور کار خود قرار داده است و از طریق کانال‌های ارتباطی و رویدادهای مختلف به عنوان راهکار برای پاسخ به تنوع گسترده شغلی استفاده می‌کند.

چه چیزی برند را در ذهن کارجو متمایز می‌کند؟

میزان حقوق دریافتی، بهره‌مند بودن از فرصت ارتقا شغلی و داشتن امنیت شغلی از مهم‌ترین نکاتی است که کارجویان را به انتخاب مقصد شغلی ترغیب می‌کند. همچنین ساعت کاری منعطف، فرصت یادگیری و توسعه فردی و مزایای علاوه بر حقوق در ردیف دوم ویژگی‌های مهم قرار گرفته‌اند. در کنار این مجموعه، محیط پرانرژی، امکان دورکاری و وجود تعادل بین کار وزندگی هم به متمایز کردن یک برند در ذهن کارجو کمک می‌کند. به نظر می‌رسد رتبه بالای دیجی‌کالا در این عوامل توانسته است این برند را به مقصد محبوب کارجویان تبدیل کند.

محیط کار دیجی‌کالا
دیجی کالا کاپ- علوم داده