ارائه کد تحویل به هنگام دریافت سفارش از دیجی‌کالا

کد تحویل؛ راهی ایمن برای دریافت سفارش‌ها در دوران کرونا

در دوران کرونا سفارش خود را به جای امضا با استفاده از کد تحویل، دریافت کنید. دیجی‌کالا در راستای تحقق بخشیدن به یکی از رسالت‌ها و ارزش‌های مهم خود، یعنی مشتری محوری، امکان دیگری را در دوران شیوع ویروس کرونا فراهم کرده است.

برای اطمینان مشتریان از دریافت بهداشتی، امن و دقیق سفارش‌ها دیجی‌کالا اقدام به اجرای قابلیتی کرده است که در روزهای همه‌گیری ویروس کرونا، همسو با پروتکل‌های بهداشتی است؛ ارسال یک کد تحویل در پیامک اطلاع رسانی و لزوم ارائه آن به مأمور ارسال برای تطابق با سفارش ثبت شده.

پیش از این، دریافت سفارش‌ها از سوی مشتریان با امضای رسید و یا نشان دادن کارت ملی کاربر ممکن بود. چنین روشی در زمان همه‌گیری ویروس کرونا عاملی است برای افزایش احتمال ابتلا به این بیماری. دیجی‌کالا در تلاش برای اشاعه فرهنگ خریدوفروش آنلاین، صرفه‌جویی در زمان و استفاده از فناوری در فرایندهای پر تکرار در سبک زندگی آنلاینِ همراهان خود، از کد تحویل استفاده می‌کند. استفاده از این کد، امری ضروری در فرایند تحویل کالا (بین سفارش دهنده و مأمور ارسال) است.

منظور از تأیید تحویل (Proof of Delivery) در دنیای تجارت الکترونیک چیست؟

این قابلیت که POD خوانده می‌شود، پیشینه‌ای طولانی در سامانه‌های پستی پیشرو دارد و قدمت آن به سال 1917 می‌رسد. با لزوم تبادل اسناد حقوقی و مالی بین فرستنده و گیرنده یک محصول، قابلیت تأیید تحویل هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شد. کاربرد این قابلیت در دنیای تجارت الکترونیک به دلیل تبادل میلیون‌ها سند الکترونیک برای رهگیری اطلاعات تحویل مرسوله انکار ناپذیر است و پیش‌بینی می‌شود اندکی پس از گسترش آن، کاربران جنبه‌های گوناگون مزیت‌هایش را بهتر لمس کنند. گفتنی‌ست دیگر پلتفرم‌های آنلاین تجارت الکترونیک مانند آمازون هم از این قابلیت استفاده می‌کنند.

فرایند اجرای چنین قابلیتی در دیجی‌کالا بسیار ساده است؛ پس از سفارش محصول، یک کد از طرف دیجی‌کالا برای کاربر ارسال می‌شود. مشتری کد را نزد خود نگه می‌دارد تا در زمان تحویل کالا آن را به مأمور ارسال نشان دهد. مأمور ارسال به جای آنکه از کاربر بخواهد تا رسیدی را امضا کند یا کارت ملی ارائه کند، فقط کد تحویل را بررسی می‌کند و در صورت صحت کد، کالا را تحویل می‌دهد. با وجود چنین امکانی، تماس مخاطب و مأمور ارسال با مدارک شناسایی، رسید و غیره به حداقل می‌رسد. همچنین کالا حتما به شخص سفارش‌دهنده یا فردی که از طرف سفارش دهنده اصلی به‌عنوان دریافت‌کننده معرفی شده باشد تحویل داده می‌شود. هدف از این اقدام، از طرفی رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی و از سویی دیگر، تحویل ایمن و بی‌خطای کالا به سفارش‌دهنده اصلی است.

می‌توانید دیدگاه خود درباره‌ی این قابلیت و همچنین تجربه خود در خرید از دیجی‌کالا با کد تحویل را برایمان بنویسید.

حمید و سعید محمدی- سروش عابدین رویداد دی تاک
گزارش سالانه دیجی‌کالا: رشد ۲۵ درصدی خرده‌فروشی آنلاین در سال 1400
دیجی اکسپرس
دیجی اکسپرس، زیرساخت و شبکه هوشمند لجستیکی دیجی‌کالا چطور کار می‌کند؟
اپ iOS دیجی‌کالا
چگونه اپ iOS دیجی‌کالا را دانلود کنیم