آمار وضعیت شغلی کارکنان دیجی کالا منتشر شد

به نقل از زومیت: دیجی ‌کالا با انتشار گزارشی، آمار قابل ‌توجهی از وضعیت کارکنان خود و اطلاعات مختلف در این زمینه ارائه داده است.

دیجی‌کالا پس از ۱۴ سال از زمان آغاز فعالیت، گزارش منابع انسانی خود را منتشر کرد. در این گزارش، وضعیت نیروی انسانی شاغل در دیجی‌کالا از جمله وضعیت استخدام، تعداد، جنسیت، میانگین سنی، مدرک تحصیلی و … شرح داده شده است.

دیجی کالا که چندی پیش گزارش سالانه‌ی عملکرد خود را برای اولین ‌بار منتشر کرده بود، قصد دارد با ایجاد شفافیت بیشتر، راه خود برای ورود به بورس را هموارتر کند.

تعداد کارکنان و تنوع شغلی

در گزارش دیجی‌کالا می‌بینیم که بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی کشور، فعالیت خود را در سال ۸۵ تنها با ۷ نفر آغاز کرد. این تعداد در سال ۹۸ به ۴۰۸۸ نفر و در سال جدید به ۶ هزار و ۱۳۵ نفر رسیده است. البته هنوز تا انتهای سال فاصله داریم و احتمال استخدام سه هزار نیروی جدید وجود دارد.

دیجی‌کالا طی هفت سال، ۳۰ برابر نیرو استخدام کرده است. در این میان، نیروی انسانی دیجی‌کالا تا ۷۷ درصد در بخش عملیاتی شامل پخش و توزیع، انبار، امور مشتریان و محتوا مشغول به کار است.

سهم کارکنان در بخش تکنولوژی ۵ درصد است که مشغول فعالیت‌هایی از جمله برنامه‌نویسی و طراحی نرم‌افزار هستند. این بخش بیشترین استخدام را در سال ۹۹ به خود اختصاص داده است. بخش غیر عملیاتی شرکت شامل بازاریابی، بازرگانی، مالی، منابع انسانی، حقوقی، توسعه کسب‌و‌کار، تجربه مشتریان و ریسک ۱۸ درصد کارکنان را تشکیل می‌دهد.

اکنون ۴۸۶ عنوان شغلی در دیجی‌کالا وجود دارد و در این زمینه، دیجی‌کالا جزو شرکت‌های دارای بیشترین تنوع شغلی محسوب می‌شود.

میانگین سنی و جنسیت کارکنان

میانگین سنی کارکنان دیجی‌کالا از زمان تأسیس تاکنون، بین ۲۸ تا ۳۲ سال است؛ در واقع بیشتر افراد شاغل در دیجی‌کالا متولد دهه ۶۰ و ۷۰ هستند و جوان‌ترین فرد تنها ۱۸ سال سن دارد. همچنین ۲۵ درصد از مدیران این پلتفرم کمتر از ۳۲ سال سن دارند.

این موضوع دیجی‌کالا را در مقایسه با شرکت‌های بزرگ فناوری دنیا از جمله اپل، آمازون و زلاندو در مقام برتر قرار می‌دهد.

بعد از تهران، بیشتر کارکنان دیجیکالا اهل استان البرز و سپس گیلان، آذربایجان شرقی، همدان و لرستان هستند. این به ‌معنای جمعیت ۵۰ درصدی کارکنان دیجی‌کالا است که متولد استانی به‌جز تهران هستند.

بنا به اعلام دیجی‌کالا، در فرایند استخدام و ارتقا شغلی، محدودیت جنسیتی اعمال نمی‌شود؛ با‌این‌حال زنان تنها ۱۶ درصد کارکنان کل مجموعه را تشکیل می‌دهند. زنان شاغل در دیجی‌کالا، ۲۶ درصد موقعیت‌های مدیریتی را به خود اختصاص داده‌اند. در بخش‌های دیگر، زنان اکثرا در قسمت‌های غیر عملیاتی حضور دارند.

البته دیجی‌کالا با مقایسه‌ی وضعیت حضور زنان در شرکت‌های مطرح، دنیا اعلام می‌کند که وضعیت مساعدی در این شرکت وجود دارد.

مدیرعامل دیجی‌کالا در مراسم انتشار گزارش سرمایه‌های انسانی آن، اذعان کرد که باید استخدام در شرکت، تنوع بیشتری داشته باشد و از هر سن، جنسیت و جغرافیا صورت بگیرد. او در همین زمینه گفت دیجی‌کالا حتی باید استخدام افراد بازنشسته را در نظر بگیرد.

سطح تحصیلات کارکنان

در بخشی دیگر، مدرک تحصیلی کارکنان دیجی‌کالا آورده شده؛ البته دیجی‌کالا عنوان می‌کند که «مهارت‌های تخصصی و نرم» ملاک شرکت برای استخدام است. گزارش نشان می‌دهد که ۶۹ درصد پرسنل دیجی‌کالا که در تیم غیر عملیاتی و تکنولوژی مشغول به فعالیت هستند، مدرک کارشناسی و بالاتر و ۱۱ درصد کارکنان در بخش تکنولوژی مدرک دیپلم و زیر دیپلم دارند.

آمار استخدام و دلایل ترک کار

در ۶ ماه ابتدایی سال ۹۹، ۷ هزار و ۲۸۲ نفر درخواست کار در دیجی‌کالا داده‌اند که ۱۶۱ نفر از آن‌ها استخدام شده‌اند. بیشترین میزان کارجو و استخدام در بخش‌های غیر عملیاتی، مربوط به تیم تکنولوژی بوده است؛ در واقع به‌صورت میانگین، ۱۱۵ کارجو برای هر موقعیت شغلی در تیم تکنولوژی وجود دارد و بیش از ۳۰ درصد استخدام در این بخش صورت می‌گیرد.

در گزارش دیجی‌کالا می‌خوانیم که مهم‌ترین دلیل خروج کارکنان دیجی‌کالا از مجموعه، شخصی بوده است و پس از آن، دلایلی همچون عدم رضایت از مدیر مستقیم، پیشنهاد شغل بهتر و عدم رضایت از حقوق و مزایا قرار دارند. البته در سال ۹۸، بیشترین دلیل ترک شغل مهاجرت عنوان شده است.

دیجی‌کالا برای نظارت بر رفتار کارکنان و اعلام سوء رفتار آن‌ها، سامانه سوت‌زنی، شفافیت و برخورد با تخلف راه‌اندازی کرده است که کارکنان می‌توانند از طریق آن، مشکلات مربوط به سوء رفتار در محیط کار را به‌صورت ناشناس گزارش بدهند. سامانه‌ی دیگری با نام «مداد» برای رسیدگی به مشکلات و درخواست‌های تیم عملیات راه‌اندازی شده است تا به مشکلات این تیم پراکنده و پرجمعیت رسیدگی شود.

می‌توانید نسخه کامل گزارش را در اتاق خبر دیجی‌کالا مشاهده کنید که شامل اطلاعات آمار جذب نیرو در سال ۹۹ و بیشترین موقعیت‌های شغلی استخدام می‌شود.

این مطلب اولین بار در زومیت منتشر شده و در اتاق خبر دیجی‌کالا بازنشر شده است.

1 دیدگاه شما*
گزارش سال دیجی‌کالا و کسب‌وکارهای بومی محلی 1400
داستان آخرین سال قرن؛ گزارش سالانه دیجی‌کالا و کسب‌وکارهای بومی محلی در سال 1400 منتشر شد
عقاب در حال پرواز