گنجه

گنجه، راه حلی نو برای تقویت لجستیک هوشمند دیجی‌کالا

پلتفرم گنجه که به‌عنوان یک تأمین‌کننده هوشمند زیرساخت لجستیکی از سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را شروع کرده است، حالا با سرمایه‌گذاری گروه دیجی‌کالا (دیجی‌نکست و دیجی‌اکسپرس) و دانشگاه تهران به فعالیت خود ادامه می‌دهد. اولین محصول گنجه، کمدهای شهری هوشمند هستند که در سایر کشورها با عنوان «Parcel locker» شناخته می‌شوند. گنجه‌های هوشمند بخشی از مبلمان شهری هستند که به صورت نقاطی برای برداشتن و یا قرار دادن کالا در نزدیکی مشتری تعبیه شده‌اند.

یکی از چالش‌های کاربران در خریدهای آنلاین، بازه زمانی طولانی برای دریافت سفارش‌هاست. ناهماهنگی برای دریافت مرسوله در مقصد تعیین شده هم ممکن است زمان‌بندی دریافت سفارش را با دشواری روبرو کند، به بازگشت مرسوله و در نهایت به تجربه ناخوشایند از خرید تبدیل شود. کمدهای هوشمند شهری گنجه، برای حل این چالش راه‌اندازی شده‌اند. کاربران می‌توانند با توجه به شرایط و زمان‌بندی خود از کمدهای مستقر در سطح شهر برای دریافت سفارش‌های خود استفاده کنند.

دیجی‌نکست و دیجی‌اکسپرس به‌عنوان دو کسب‌وکار از گروه دیجی‌کالا که اولی بر سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوآور و دومی بر فناوری‌های لجستیکی متمرکز هستند، برای تکمیل زنجیره ارزش خود و با هدف بهبود تجربه کاربران در خرید و دریافت سفارش‌ها موفق به سرمایه‌گذاری در پلتفرم «گنجه» شده‌اند. دیجی‌کالا یکی از مشتریان گنجه است و به‌زودی امکان دریافت سفارش‌های دیجی‌کالا از طریق گنجه‌ها با هدف خرید آسان‌تر و سریع‌تر برای مشتریان در شبکه توزیع دیجی‌کالا فراهم می‌شود.

پرهام کاظمی، مدیر توسعه کسب‌وکار گنجه در خصوص چشم‌اندازهای گنجه گفت:

«گنجه با به‌کارگیری ظرفیت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری فناوری‌های نسل چهارم در اکوسیستم لجستیک در تلاش است با ارائه این زیرساخت به بازیگران صنعت در هوشمندسازی کسب‌وکارها ارزش آفرینی کند. همکاری گنجه با دیجی‌کالا هم در راستای هوشمند شدن هرچه بیش‌تر زنجیره ارزش لجستیک در اکوسیستم فناورانه کشور است.»

برای استفاده از گنجه، لازم است کاربران دیجی‌کالا هنگام ثبت سفارش، به جای تحویل سفارش در آدرس‌های ثبت شده، از بین گزینه‌های «انتخاب آدرس دریافت حضوری» یکی از گنجه‌های فعال در شهر را انتخاب کنند. در این حالت سفارش کاربران در بازه زمانی مقرر در گنجه انتخابی قرار می‌گیرد و از طریق پیامک به کاربران اطلاع رسانی می‌شود. کاربران می‌توانند در هر ساعتی از بازه تعیین شده به گنجه مورد نظر مراجعه کنند و با استفاده از وب‌اپلیکیشن گنجه مرسوله‌ی خود را بردارند.

یکی دیگر از مزایای استفاده از گنجه، علاوه بر صرفه‌جویی در زمان و قدرت انتخاب بیشتر کاربران در زمان تحویل سفارش‌ها، دریافت رایگان سفارش‌ها حتی برای سفارش‌های زیر ۳۰۰ هزار تومان است.

این خدمت شهری در حال حاضر با ۵ گنجه در استان تهران فعال است و پیش‌بینی می‌شود ۳۰ گنجه دیگر تا پایان بهار ۱۴۰۱ به این شبکه افزوده شود. در فاز اول گنجه‌ها تنها برای ساکنان تهران قابل استفاده است و به‌زودی در فازهای دیگر در دسترس کاربران سایر استان‌های ایران قرار می‌گیرد.

استارت‌آپ «گنجه» با نام حقوقی «گنج نگهداران جوان هوشمند»، ارائه‌کننده زیرساخت فناور محور لجستیکی است که فعالیت خود را از سال ۱۳۹۸ آغاز کرده است. این پلتفرم اکنون با سرمایه‌گذاری گروه دیجی‌کالا (دیجی‌نکست و دیجی‌اکسپرس) و دانشگاه تهران فعالیت خود را توسعه می‌دهد.

5 1 رای
سرریز فناورانه گزارش 1400 دیجی کالا
سر ریز فناورانه؛ اقتصاد دیجیتال و نقش آن در توزیع متعادل نیروی انسانی در سراسر کشور
حمید و سعید محمدی- سروش عابدین رویداد دی تاک
گزارش سالانه دیجی‌کالا: رشد ۲۵ درصدی خرده‌فروشی آنلاین در سال 1400
دیجی اکسپرس
دیجی اکسپرس، زیرساخت و شبکه هوشمند لجستیکی دیجی‌کالا چطور کار می‌کند؟