طرح سبز و دیجیتال

برنامه توسعه ملل متحد در ایران و دیجی‌کالا برای بهبود معیشت ساکنان حوضه دریاچه ارومیه همکاری می‌کنند

تهران، ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ – برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) در جمهوری اسلامی ایران و دیجی‌کالا برای بهبود معیشت ساکنان حوضه دریاچه ارومیه با یکدیگر همکاری می‌کنند. حوضه دریاچه ارومیه محل سکونت حدود ۵ میلیون نفر است که اکثرشان به کشاورزی و منابع طبیعی وابسته هستند. این طرح، تنوع در کسب‌و کارهای خانگی و مشاغل سبز را ترویج می‌کند.

این توافق میان برنامه توسعه ملل متحد و دیجی‌کالا – به عنوان یکی از پلتفرم‌های اصلی کسب‌وکار دیجیتال در ایران – از اواسط دی‌ماه ۱۴۰۰ آغاز به کار کرده است.  پروژه «سبز و دیجیتال» با هدف بهبود معیشت جوامع آسیب‌پذیر به ویژه زنان تولیدکننده طراحی شده و بر آنست تا مهارت‌ها، محصولات‌ها و دسترسی آن‌ها را به بازارهای دیجیتال ارتقا دهد، بازارهایی که می‌توانند محلی برای نمایش، تبلیغ و فروش محصولاتی باشند که به صورت مسئولانه کشت و  تولید شده‌اند.

پروژه «سبز و دیجتال»‌ ریشه در یکی از قدیمی‌ترین پروژه‌‌های برنامه توسعه ملل متحد در ایران، «طرح حفاظت از تالاب‌های ایران» دارد که همکاری مشترکی‌ست بین سازمان حفاظت محیط‌زیست ایران، تسهیلات محیط‌زیست جهانی، دولت و مردم ژاپن و برنامه توسعه ملل در ایران.  علاوه بر ترویج پایداری محیط‌زیستی، «سبز و دیجیتال» به عنوان پلتفرمی برای پاسخ به نیاز دسترسی به بازارهای دیجیتال و بهبود معیشت جوامع محلی عمل می‌کند.

این ابتکار دو هدف را به صورت همزمان دنبال می‌کند: ایجاد تنوع در میان خریداران محصولات محلی و معرفی تجارت عادلانه و دوستدار محیط‌زیست به مصرف‌کنندگان. در طولانی‌مدت،‌ «سبز و دیجیتال» بر آنست تا مشارکت پایدار سایر بازیگران حوزه تجارت الکترونیک را نیز جلب کرده و ظرفیت‌های بازار برای فروش محصولات محلی را گسترش دهد تا از این راه محصولات دوستدار محیط‌زیستی که به صورت مسئولانه تولید شده‌اند را ترویج کند.

کلودیو پروویداس، نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد در ایران خاطر نشان کرد‌:‌ «استفاده از ظرفیت‌های بالقوه حوزه دیجیتال و نوآوری برای توسعه یکی از اولویت‌های اصلی برنامه توسعه ملل متحد در ایران است. این ابتکار در راستای راهبرد ما برای دوران بهبود پس از کووید ۱۹  و اولویت‌های توسعه ملی ایران است».

حمید محمدی، مدیرعامل دیجی‌کالا می‌گوید: « پایداری اقتصادی شرط تداوم طرح‌هایی است که در سالیان گذشته و با هدف ایجاد مشاغل پایدار و دوستدار محیط زیست در  چارچوب طرح حفاظت از تالاب‌های ایران اجرا شده است. ما در مقابل این مسئله ملی مسئول هستیم، نه تنها دیجی‌کالا که از سایر پلتفرم‌های آنلاین حوزه کسب و کار نیز دعوت می‌کنم تا شرایط و بستر مناسب را برای خرید و فروش محصولات سبز  پیرامون دریاچه و حمایت از این کسب و کارها را فراهم کنند. بسیاری از شهروندان ایرانی نسبت به دریاچه ارومیه و مساله محیط زیستی آن دغدغه دارند و ما قادریم شرایط و مسیر مناسب برای حمایت این شهروندان از کسب و کارهای سبز پیرامون دریاچه را فراهم کنیم. این پروژه می‌تواند آغاز راهی باشد که شرکت‌های فن آور ملی، پیوند مناسبی با جوامع محلی برقرار کنند تا با استفاده از ظرفیت‌های تکنولوژی به یک چرخه اقتصادی عادلانه، مبتنی بر مشارکت و همراه با تاب‌آوری محیط زیستی دست پیدا کنیم».

کیوسک آنلاین دیجی‌کالا
یک پاسخ آنلاین برای بحران صدها مجله
مگنت
مگنت، نسل جدید پلتفرم محتوایی بررسی و انتخاب کالای دیجی‌کالا