برای تجربه بهتر در این وبسایت، لطفا از صفحه نمایش بزرگتر استفاده کنید.

دیگر رسانه‌ها۲۶ دی ۱۳۹۹

رونمایی از گزارش سرمایه‌های انسانی دیجی‌کالا

about digikala groupabout digikala groupabout digikala group
about digikala group0 دقیقه وقت خواندن

به نقل از تکراسا؛ دیجی‌کالا که به‌تازگی اولین گزارش عمومی سالانه خود را منتشر کرده بود، در ادامه گزارشی مرتبط با فعالیت‌های خود در حوزه منابع انسانی منتشر کرده است. در کنار انتشار آمار و ارقام متنوع از ساختار منابع انسانی در فصل اول این گزارش، اقدامات و عملکرد تیم منابع انسانی دیجی‌کالا در طی سال‌های گذشته در دو فصل بعدی هم تشریح شده است. گزارش پیش‌رو علاوه بر اینکه اطلاعات مختلفی درباره ساختار و اقدامات دیجی‌کالا در حوزه منابع انسانی را در بر دارد، می‌تواند نمونه مطالعاتی و الگوی مناسبی برای فعالین این حوزه باشد.

رشد بیش از ۳۰ برابری تعداد کارکنان دیجی‌کالا در ۷ سال

بر اساس این گزارش، تعداد کارکنان دیجی‌کالا در ۷ سال اخیر بیش از ۳۰ برابر رشد داشته و تا پایان نیمسال اول ۱۳۹۹ بیش از ۶ هزار نفر در دیجی‌کالا مشغول به کار بوده‌اند. پیش‌بینی می‌شود تعداد کارکنان دیجی‌کالا تا پایان سال به بیش از ۸ هزار نفر برسد. بیشتر کارکنان دیجی‌کالا در حوزه عملیات مشغول به کار هستند؛ به طوری که ۷۷٪ کارکنان دیجی‌کالا در حوزه پخش و توزیع، انبار، امور مشتریان و محتوا فعالیت دارند. سهم کارکنان بخش غیرعملیات و تکنولوژی دیجی‌کالا نیز به ترتیب ۱۸٪ و ۵٪ است.

میانگین سنی ۲۸ تا ۳۲ سال کارکنان دیجی‌کالا

بیشتر کارکنان دیجی‌کالا متولدین دهه ۶۰ و ۷۰ شمسی هستند. میانگین سنی تمامی افراد شاغل در دیجی‌کالا ۳۰/۳ است که از این لحاظ دیجی‌کالا هم‌رده شرکت‌های مطرح جهان همچون فیس‌بوک، تسلا، اپل و آمازون قرار می‌گیرد. ۲۵٪ مدیران دیجی‌کالا هم کمتر از ۳۲ سال سن دارند که نشان‌دهنده ساختار مدیریتی نسبتا جوان این شرکت است.

ترکیب جنسیتی کارکنان دیجی‌کالا

همان طور که در تصویر مشاهده می‌کنید، ۱۶٪ از شاغلین تمام واحدهای دیجی‌کالا را خانم‌ها و مابقی را آقایان تشکیل می‌دهند. از آمار منتشرشده می‌توان این برداشت را داشت که خانم‌ها بیشتر در بخش غیرعملیات و تکنولوژی به کار گرفته می‌شوند و در واحد عملیات تعداد خانم کمتری نسبت به آقایان مشغول به کار هستند. ۲۶٪ از مدیران دیجی‌کالا هم خانم هستند. در تصویر زیر می‌توانید مقایسه ترکیب جنسیتی کارکنان دیجی‌کالا را با شرکت‌های مطرح فعال در حوزه فناوری مشاهده کنید.

فرایند جذب و استخدام در دیجی‌کالا

در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۶۷۰۰ و ۸۸۱۶ کارجو برای استخدام در واحد تکنولوژی و غیرعملیات دیجی‌کالا اقدام کرده‌اند. پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال بیش از ۱۴ هزار کارجو برای استخدام در این واحدها اقدام کنند. نکته جالب توجه در عملکرد تیم منابع انسانی دیجی‌کالا، کاهش متوسط زمان هر استخدام با وجود افزایش تعداد کارجو‌ها در سه سال گذشته است. با وجود اینکه از سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ تعداد کل کارجوها رشدی بیش از ۲ برابر داشته، اما فاصله زمانی بین ارسال رزومه تا استخدام در دیجی‌کالا از ۴۴ روز به ۲۸ روز رسیده که نشان‌دهنده کاهش ۳۶٪ این زمان است.

در نیمسال اول ۱۳۹۹ بیش از ۷ هزار نفر برای فعالیت در واحد تکنولوژی و غیرعملیات دیجی‌کالا درخواست داده‌اند که نزدیک به ۱۰۰۰ نفر از آن‌ها موفق به مصاحبه حضوری شده‌اند. از این تعداد ۱۶۱ نفر در دیجی‌کالا استخدام شده‌اند که نشان می‌دهد تنها ۲٪ از کارجوها و ۸۹٪ از کسانی که دعوت به همکاری شدند، موفق به استخدام شده‌اند.

همچنین در نیمسال اول ۱۳۹۹ نزدیک به ۱۷ هزار مصاحبه جهت استخدام افراد در تیم عملیات دیجی‌کالا انجام شده که منجر به استخدام بیش از ۳ هزار نفر شده است. متوسط زمان هر استخدام در این تیم ۱۰ روز بوده و ۱۸٪ متقاضیان موفق به شروع کار در دیجی‌کالا شده‌اند.

آمار ارائه‌شده گزیده‌ای از فصل اول گزارش سرمایه‌های انسانی دیجی‌کالا بود. این گزارش شامل دو فصل دیگر هم هست. در فصل دوم نقشه راه دیجی‌کالا در حل مسائل مرتبط با رشد سریع بررسی شده و راهکارها و اقدامات دیجی‌کالا در این راستا بیان شده است. در این فصل اقدامات و راهکارهای دیجی‌کالا در تصمیم‌گیری، جذب نیروهای انسانی، ارزیابی عملکرد کارکنان و رشد و توسعه افراد در زمان رشد سریع این شرکت شرح داده شده است.

در فصل سوم این گزارش نقش تیم‌ها در دیجی‌کالا مطالعه‌ی کمی و کیفی شده است. در این فصل علاوه بر تعریف ویژگی‌های یک سازمان با رشد سریع و بیان اهمیت و نقش تیم‌ها در سازمان، ۶ ویژگی‌ تیم‌های دیجی‌کالا تشریح شده‌اند که امکان رشد سریع این سازمان را فراهم کرده‌اند.

این مطلب اولین بار در تکراسا منتشر شده و در اتاق خبر دیجی‌کالا بازنشر شده است.