برای تجربه بهتر در این وبسایت، لطفا از صفحه نمایش بزرگتر استفاده کنید.

اطلاع رسانی‌ها۲۱ مهر ۱۴۰۰

نکست انجلز (Next Angels)، باشگاه سرمایه‌گذاران فرشته دیجی‌نکست افتتاح شد

about digikala groupabout digikala groupabout digikala group
about digikala group0 دقیقه وقت خواندن

مراسم افتتاحیه «نکست انجلز» به عنوان «باشگاه سرمایه‌گذاران فرشته دیجی‌نکست» سه‌شنبه 6 مهر 1400 با حضور مدیران و کارشناسان ارشد گروه دیجی‌کالا برگزار شد. «نکست انجلز» یکی از برنامه‌های جدید واحد سرمایه‌گذاری دیجی‌نکست است که امکان سرمایه‌گذاری شخصی مدیران و کارشناسان ارشد گروه دیجی‌کالا بر استارتاپ‌ها را از طریق دیجی‌نکست فراهم‌ می‌کند.

با شروع فعالیت‌های دیجی‌نکست به عنوان مرکز نوآوری و سرمایه‌گذاری دیجی‌کالا، واحد سرمایه‌گذاری دیجی‌نکست با شناسایی و تزریق سرمایه بر استارتاپ‌های تکنولوژی محور شروع به فعالیت کرد. در مدل سرمایه‌گذاری فرشته، دیجی نکست بیشتر از سایر سرمایه‌گذاران وارد عمل می‌شود و نقش Lead investor یا سرمایه‌گذار رهبر را را دارد. این واحد با تجربه دو سال بررسی، سرمایه‌گذاری وارزش‌گذاری استارتاپ‌ها، ایده‌ی «نکست انجلز» را با هدف توسعه سرمایه‌گذاری‌های شخصی در اکوسیستم استارتاپی اجرا کرد. یکی دیگر از اهداف مهم این برنامه، افزایش نرخ تعامل کارآفرینان مجرب و فعال، با کارآفرینانی‌ست که تازه به این عرصه ورود کرده‌اند. در «نکست انجلز» استارتاپ‌های تازه کار علاوه‌بر ارزش‌های مالی، تجربه سال‌ها فعالیت در حوزه کارآفرینی و منتورشیپ را از سرمایه‌گذاران فرشته‌ی خود دریافت می‌کنند.

در ابتدای رویداد، امیر صالحی، مدیر عامل دیجی نکست به معرفی مجموعه فعالیت‌های دیجی‌نکست پرداخت و الهام لطفی، مدیر سرمایه‌گذاری و سحر منصوری، کارشناس سرمایه‌گذاری دیجی نکست از فعالیت‌های گذشته و آینده این واحد از جمله برنامه‌های کارآفرینی درون سازمانی، سفیران دیجی‌نکست در سراسر ایران، نکست انجلز و به طور خاص اهداف و دلایل ایجاد این‌ برنامه ‌صحبت‌ کردند.

در ادامه، مهمانان دیجی‌نکست از تجارب خود در حوزه کارآفرینی صحبت کردند. یکی از موضوعات مهمی که مطرح شد در مورد تفاوت عمده سرمایه‌گذاران فرشته با سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذاران خطرپذیر و دلیل سرمایه‌گذاری شخصی بر استارتاپ‌ها بود

اهمیت «خلق ارزش تاثیرگذار» پاسخ مهمانان به این سؤال بود که چرا سرمایه‌گذاران فرشته باید از سرمایه شخصی خود در این مسیر استفاده کنند. آنها با اشاره به اینکه حوزه‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد که ریسک بازگشت سرمایه بسیار کم است و در مدت زمان کمتری سرمایه چند برابر می‌شود، بر این موضوع توافق داشتند که خلق ارزش جدید و مشاهده‌ی تاثیر آن ارزش در جامعه بسیار لذت‌بخش و عامل اصلی برای تبدیل شدن به سرمایه‌گذار فرشته است.

به گفته‌ی سعید و حمید محمدی، بنیانگذاران دیجی‌کالا در ابتدا بیشترین تمرکز دیجی‌کالا بر مفهوم مشتری بود و البته در زمان تاسیس دیجی‌کالا سرمایه‌گذاری به شکل گسترده‌ی امروزی نبود و بنابراین سرمایه‌گذاران فرشته نیز در آن زمان در ایران وجود نداشتند. حمید محمدی به این نکته اشاره کرد که جذابیت ایده «نکست انجلز» این است که استارتاپ‌های دیجی‌نکست علاوه‌بر جذب سرمایه می‌توانند از تجارب سرمایه‌گذاران فرشته استفاده کنند و این موضوع بسیار ارزشمندی است که رسالت یک کارآفرین را تکمیل می‌کند.

رامین کمیلیان به عنوان یک سرمایه‌گذار فرشته که بر 6 استارتاپ سرمایه‌گذاری کرده‌است به این نکته اشاره کرد که ریسک سرمایه‌گذاری شخصی را می‌توان با ایجاد سبد سرمایه‌گذاری کاهش داد و البته می‌توان با انتقال تجربه و کمک به کاهش تعارض تیمی به استارتاپ‌ها، امکان شکست آن‌ها را کاهش داد. در پایان گفتگو، نکته‌ی قابل توجه این بود که همه‌ی مهمانان بر موضوع سرمایه‌گذاری شخصی بر استارتاپ‌ها توافق نظر داشتند.

بخش سوم رویداد «نکست انجلز» با حضور محمدجواد اتابکی و پرهام کاظمی، هم‌بنیانگذاران دو استارتاپ فعال دیجی‌نکست، «آپتایم» و «گنجه» ادامه یافت. به عقیده آنها یک سرمایه‌گذار فرشته علاوه‌ بر حمایت مالی می‌تواند در افزایش ارزش استارتاپ، مدیریت تیم و مباحث حقوقی سهم بسزایی داشته باشد. آنها همچنین بر نقش منتورشیپ برای استارتاپ‌ها تأکید بسیاری داشتند. اتابکی یکی از علل رشد استارتاپ خود را جلسات منتورشیپ با مدیران دیجی‌نکست و دیجی‌کالا می‌داند.

در قسمت آخر این رویداد نیز برخی استارتاپ‌های فعال دیجی‌نکست، تیم و فعالیت خود را برای جذب سرمایه از سرمایه‌گذاران فرشته ارائه کردند. «نکست انجلز» یا باشگاه سرمایه‌گذاران فرشته دیجی‌نکست در حال حاضر اعضای خود را تنها از مدیران و کارشناسان ارشد گروه دیجی‌کالا می‌پذیرد. در برنامه‌‌ی «نکست انجلز» سرمایه‌گذاری تنها به استارتاپ‌هایی که با تمرکز بر فناوری‌های پیشرفته فعالیت می‌کنند محدود نمی‌شود بلکه سایر استارتاپ‌های فعال در حوزه‌های دیگر به‌ویژه مسائلی که می‌تواند با گروه دیجی‌کالا هم‌افزایی ایجاد کند مورد بررسی و سرمایه‌گذاری قرار می‌گیرند.

فرایندهایی که برای هر استارتاپ متقاضی سرمایه طی می‌شود به ترتیب زیر است:

  • ارسال درخواست جذب سرمایه برای واحد سرمایه‌گذاری دیجی‌نکست (از طریق ایمیل investment@diginext.ai)
  • ورود به پروسه‌ «انجل کلاب»
  • ارزیابی فنی و تجاری استارتاپ متقاضی سرمایه توسط واحد سرمایه‌گذاری دیجی‌نکست
  • ارزشگذاری استارتاپ متقاضی سرمایه توسط واحد سرمایه‌گذاری دیجی‌نکست
  • ارائه استارتاپ‌ به سرمایه‌گذاران فرشته
  • تزریق سرمایه
  • همراهی سرمایه‌گذاران فرشته و انتقال تجربه

استارتاپ‌هایی که درخواست جذب سرمایه از فرشتگان دیجی‌نکست را دارند می‌توانند از طریق ایمیل investment@diginext.ai با واحد سرمایه‌گذاری دیجی‌نکست ارتباط بگیرند.

اخبار مرتبط

برای استفاده از مطالب وب‌سایت درباره گروه دیجی‌کالا، داشتن «هدف غیرتجاری» و ذکر «منبع» کافیست. تمام حقوق اين وب‌سايت نیز برای شرکت گروه تجارت الکترونیک دیجی‌کالا است.