پخش ویدیو

دستگاه پارسل سورتر دیجی‌کالا به بهره‌برداری رسید؛ تحولی بزرگ در پردازش سریع‌تر سفارش‌ها

پس از حدود سه سال تلاش، دستگاه «دسته‌بندی بسته‌ها» یا «پارسل سورتر» (parcel sorter) در دیجی‌کالا به بهره‌برداری رسید. این دستگاه می‌تواند با کاهش قابل توجه زمان پردازش سفارش‌ها تحولی بزرگ در شبکه توزیع و لجستیک دیجی‌کالا ایجاد کند.

تا پیش از این، فرآیند جداسازی بسته‌های سفارش در مراکز پردازش دیجی‌کالا بر اساس شهر مقصد، به صورت دستی انجام می‌شد. از آنجا که این فرآیند توسط نیروی انسانی و به شکل کاملا غیرخودکار صورت می‌گرفت، امکان خطا در آن وجود داشت و از نظر زمانی مقرون به صرفه نبود.

حالا دستگاه پارسل سورتر این امکان را برای دیجی‌کالا فراهم می‌کند که حجم زیادی از بسته‌ها را در زمانی بسیار کم بر اساس مقصد سفارش دسته‌بندی کند. کاهش خطا در دسته‌بندی و همچنین کاهش هزینه این بخش از فرآیند پردازش سفارش، از دیگر مزایای بهره‌گیری از این دستگاه است.

این وسیله اکنون قادر است هر ساعت 6 هزار و 500 بسته ۱۰۰ گرمی تا ۳۰ کیلوگرمی را پردازش و بر حسب ۶۰ مرکز زیرساختی دیجی‌کالا تفکیک کند. این در حالی است که تا پیش از این، دسته‌بندی این تعداد از بسته‌ها توسط نیروی انسانی بین ۳ تا ۴ ساعت طول می‌کشید. این توانایی به ازای یکی از طبقات این دستگاه پارسل سورتر است و در صورت افزایش نیازمندی به استفاده از هر دو طبقه می‌تواند به پردازش 19 هزار سفارش در ساعت هم برسد.

به عبارت دقیقتر، امکان پردازش بسته‌ها در دو طبقه مزیت دستگاه پارسل سورتر دیجی‌کالاست که به دو برابر شدن ظرفیت معمول آن می‌انجامد. این قابلیت موجب تسریع عملیات پردازش سفارش‌ها به ویژه در دوره‌های اوج سفارش مشتریان مثل جشنواره «یلدای شگفت‌انگیز» یا روزهای نزدیک به نوروز خواهد شد.

دستگاه به‌کارگرفته شده در دیجی‌کالا توسط یک شرکت آسیایی تولید شده است. البته با توجه به کاربردهای گسترده‌ این دستگاه، دیجی‌کالا در حال بررسی طراحی و تولید نمونه بومی‌شده این دستگاه در داخل کشور است.

بر اساس داده‌های منتشر شده در گزارش سال 1400 دیجی‌کالا اکنون تعداد مراکز زیرساختی دیجی‌کالا به 126 مرکز، ظرفیت انبارش کالاها به بیش از 7 میلیون و 600 هزار کالا و ظرفیت پردازش کالا در روز به بیش از 960 هزار کالا رسیده است.

گفتنی است دیجی‌کالا اولین مجموعه خرده‌فروشی در ایران است که به استفاده از دستگاه پیشرفته «دسته‌بندی بسته‌ها» با این ظرفیت روی آورده است.

2.8 4 رای ها
کیوسک آنلاین دیجی‌کالا
یک پاسخ آنلاین برای بحران صدها مجله
مگنت