مرکز پردازش دانش دیجی کالا

پشت پرده دیجی‌کالا چه خبر است: برای اولین بار گزارش کامل عملکرد 20 میلیون کاربر ماهانه از خرید آنلاین

به نقل از شهر سخت‌افزار: وب سایت «دیجی‌کالا» را می‌توان بزرگ‌ترین فروشگاه آنلاین کشور و البته یکی از بزرگ‌ترین های خاورمیانه دانست. این شرکت که در سال 1385 خورشیدی با سرمایه اندک آغاز به کار کرد، اینک به یکی از بزرگ‌ترین کسب‌وکارهای آنلاین خاورمیانه مبدل شده و اقدام شگفت انگیز و البته تحسین برانگیز آن در روزهای اخیر سر و صدای بسیاری به راه انداخته است. با ما همراه باشید.
مسئولان وب سایت دیجی‌کالا برای نخستین بار اقدام به انتشار یک گزارش بسیار پیشرفته و گرافیکی از عملکرد 6 ماهه نخست سال جاری این فروشگاه کرده‌اند. دیجی‌کالا چیزی فراتر از یک وب سایت فروشنده آنلاین است؛ این وب سایت امروزه به یک پلتفرم تجاری مبدل شده و بر خلاف بسیاری از رقیبان که در شرایط بد اقتصادی و افزایش ارزش ارزهای خارجی، بازار را ترک کرده‌اند، پابرجا مانده است.

البته تعدیل نیرو هم سهم دیجی‌کالا از فشار اقتصادی سال‌های اخیر بوده است. دیجی‌کالا در سال 1394 اقدام به ارائه کالاهای متعدد دیگر کرده و از پوشک بچه تا لباس زیر را به سبد کالای خود اضافه کرد؛ این اقدام انتقاداتی را در پی داشت؛ اما ظاهراً دیجی‌کالا یک هوش اقتصادی قدرتمند و مدرن را با شناخت کامل از بازار ایران به همراه دارد. این مجموعه همواره بدترین شرایط را به سرعت به یک فرصت برای خود تبدیل کرده است.

در سال 1396 بود که دیجی‌کالا تصمیم گرفت تا به جای رقابت با فروشگاه‌های آنلاین دیگر که تعداد آنها به بیش از 30 هزار عدد می‌رسید، به یک بستر به منظور ارائه کالای آنها مبدل شود. در نتیجه فروشگاه‌های آنلاین بسیار با این مجموعه وارد همکاری شده و شاهد افزایش کالاهای آن بودیم. البته این مسئله موانعی را بر سر راه دیجی‌کالا قرار داده است که بسیاری از آنها تا کنون مرتفع شده است.

در روزگاری که گردش آزاد اطلاعات در ایران به سختی صورت گرفته و بسیاری از مجموعه‌های بزرگ مانند Digikala هیچگاه اقدام به انتشار جزئیات درآمد و سیستم فروش خود نمی‌کنند، دیجی‌کالا طی یک اقدام کم سابقه یک گزارش عمومی شامل 85 صفحه را منتشر کرده است که در آن تمام جزئیات عملکرد، فروش، گردش مالی، تقاضا و… را منتشر کرده است. این گزارش که توسط دپارتمان هوش تجاری (Business Intelligence) دیجی‌کالا طراحی شده است، بسیار جذاب، گرافیکی و با نوشتار کم اما نمودارهای متعدد است.

دیجی کالا با بیش از 20 میلیون بازدید کننده در ماه، یک چهارم مردم ایران را تحت پوشش قرار می‌دهد. بیش از 32 هزار فروشگاه آنلاین دارای نماید الکترونیکی، بازدید ماهانه یک چهارم مردم از دیجی‌کالا و افزایش تراکنش‌های آنلاین، نشان می‌دهد که 10 درصد از سهم GPD ایران را سیستم دیجیتال شکل می‌دهد که همچنان هم در حال رشد است. به عبارت دیگر، نزدیک به 2 الی 3 درصد از فروش خورده فروشی در ایران مربوط به وب سایت‌های آنلاین است که این مقدار همواره به سمت جلو در حرکت است.

این گزارش به حدی کامل است که حتی در آن به مشکلات لجستیکی در ارسال نیز اشاره شده است. دیجی‌کالا معتقد است که بیش از 96 درصد از مشتریان آن از تحویل به موقع کالا رضایت داشته و با این وجود این شرکت خود را مسئول می‌داند که این روند را بهبود ببخشد. میانگین رشد سالانه دیجی‌کالا از سال 90 تا کنون 111 درصد بوده است که البته با حساب تورم، به چیزی در حدود 90 درصد می‌رسد. این گزارش تا به حدی گسترده است که نمی‌توان به تمام جزئیات آن در یک مطلب پرداخت. و در پایان باید همچنان به انتشار چنین گزارش از سوی دیجی‌کالا تبریک گفت. آیا شما هم از مشتریان دیجی‌کالا هستید؟ آیا از خرید خود راضی بوده‌اید؟

این مطلب اولین بار در شهر سخت‌افزار منتشر شده و در اتاق خبر دیجی‌کالا بازنشر شده است.

1 دیدگاه شما*
گزارش سال دیجی‌کالا و کسب‌وکارهای بومی محلی 1400
داستان آخرین سال قرن؛ گزارش سالانه دیجی‌کالا و کسب‌وکارهای بومی محلی در سال 1400 منتشر شد
عقاب در حال پرواز