دیجی اکسپرس

دیجی اکسپرس، زیرساخت و شبکه هوشمند لجستیکی دیجی‌کالا چطور کار می‌کند؟

دیجی اکسپرس یکی از محصولات گروه دیجی‌کالاست که در قالب ارائه خدمات ارسال و تحویل مرسوله‌ها به شرکت‌های گروه دیجی‌کالا و سایر فعالان بازار کسب‌وکار فعالیت می‌کند. در این مطلب این سرویس را معرفی می‌کنیم و ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و نحوه کار آن را توضیح می‌دهیم.

چرا دیجی اکسپرس؟

صنعت لجستیک نقش بزرگ و تأثیرگذاری در توسعه بازار تجارت الکترونیک ایران دارد و یکی از موانع اصلی فعلی فروشندگان، کمبود خدمات جامع لجستیکی با سطح سرویس متنوع و قیمت‌های رقابتی مناسب است. دیجی‌کالا، با  در اختیار داشتن بیش از 5 هزار دستگاه ناوگان ، بیش از 60 مرکز انبارش و توزیع سفارش‌ها در بیش از 50 شهر ایران، در کنار پلتفرم نرم‌افزاری یکپارچه و هوشمند، دارای یکی از بزرگترین زیرساخت‌ها و شبکه های لجستیکی تک محور ایران محسوب می‌‌شود. گستردگی و هوشمندی زیرساخت لجستیکی دیجی‌کالا و تنوع خدمات قابل ارائه آن، از یک سو و نیاز  بزرگی که در بازار خرید و فروش کالا و ارسال سفارش‌ها در ایران وجود دارد از سوی دیگر، فرصتی را برای دیجی‌کالا فراهم کرد تا با نگاهی راهبردی، این خدمات را به شرکت‌های زیرمجموعه گروه دیجی‌کالا و در آینده نزدیک، به سایر بازیگران بازار کسب‌وکار ارائه دهد.

تولد دیجی‌ اکسپرس

بنابراین، شرکت دیجی اکسپرس، در قالب شرکت هوشمند لجستیکی دیجی‌کالا، در مهرماه 1399 تأسیس شد تا با توسعه پلتفرم‌های تکنولوژی محور وارد بازار کسب‌وکار شود و خدمات لجستیکی در حوزه جمع آوری، پردازش، توزیع و تحویل را به شرکت‌ها، فروشندگان آنلاین و آفلاین کالا، و خریدارن و مصرف کنندگان نهایی ارائه دهد. اولین سرویس این شرکت با نام Flex، از مهرماه 99 با ارسال سفارش‌ها به مشتریان دیجی‌کالا از طریق رانندگان خویش فرما (freelancer) آغاز شد. با گذشت نزدیک به 9 ماه، حدود +4000 سفیر فعال و اعتبارسنجی شده، بصورت پاره وقت در این سرویس مشغول به کار هستند تا سفارش‌ها را در سلامت کامل و در موعد مقرر به دست مشتریان دیجی‌کالا برسانند. سرویس Flex دیجی اکسپرس، در شهرهای تهران، کرج، قم، شیراز، اهواز، مشهد، تبریز و اصفهان، کرمانشاه ، بابل ، ارومیه ، کرمان و رشت، یزد ، قزوین، بندرعباس، فعالیت دارد. دومین سرویس دیجی اکسپرس، با نام Jet، از اردیبهشت 1400 بصورت پایلوت آغاز به کار کرد تا خدمات ارسال مستقیم و در لحظه (on-demand) سفارشات فروشندگان دیجی‌کالا را انجام دهد. هدف از ارائه این سرویس، ارتقای توانایی فروشندگان برای کوتاه کردن بازه ارسال کالا به مشتریان است. این سرویس اکنون در قالب دیجی‌کالا جت برای ارسال رایگان و تحویل سفارش‌های سوپرمارکتی مشتریان در کمتر از 30 دقیقه فعالیت می‌کند.

استفاده از قدرت جمع سپاری با دقت بیشتر و قیمت کمتر

مدل کسب و کار دیجی اکسپرس برگرفته از جمع سپاری (crowd sourcing) ست. به عبارت دیگر، هر راننده ای که با وسیله نقلیه خود شامل موتور سیکلت، خودرو و دوچرخه توانایی حمل و نقل سفارش‌ها را داشته باشد می‌تواند راننده بالقوه دیجی اکسپرس باشد و از این طریق کسب درآمد کند. دقت بیشتر و هزینه کمتر در فرایند ارسال و تحویل، از جمله مزایای دیجی اکسپرس برای کسب‌وکارهاست. دیجی‌اکسپرس روزانه ده‌ها هزار محصول را توزیع می‌کند. برای پاسخ به این حجم از نیاز در شبکه لجستیک، نیاز است تا دقت بیشتر و هزینه کمتری صرف شود. از ابتدای شروع فعالیت دیجی اکسپرس، بیش از 10 میلیون کالا توسط شبکه جمع سپاری دیجی اکسپرس تحویل داده شد. همچنین 13 شهر بزرگ نیز از خدمات دیجی اکسپرس استفاده می کنند.

از زمان شروع فعالیت دیجی اکسپرس 10 هزار و 500 مأمور ارسال به گروه دیجی اکسپرس جذب شدند و اکنون حدود 7 هزار مأمور در این سرویس فعالیت دارند. از این تعداد بیش از 600 مأمور ارسال زن متقاضی فعالیت بوده‌اند و در حال حاضر بیش از 300 خانم در ناوگان اکسپرس فعال هستند.

چشم انداز دیجی اکسپرس

در آینده نزدیک، این سرویس با کیفیت و قیمت‌های رقابتی، می‌تواند در اختیار سایر فروشندگان، کسب‌وکارهای اینترنتی و اینستاگرامی قرار گیرد و پاسخگوی نیاز هر کسب‌وکاری باشد که نیاز به دلیوری دارد. البته هنوز برنامه ویژه‌‌ای برای ورود دیجی‌کالا به حوزه حمل‌ونقل مسافران وجود ندارد.

علاقه مندان به کار در دیجی‌ اکسپرس می‌توانند برای ورود به دیجی‌ اکسپرس  از طریق وبسایت https://www.digiexpress.ir/ اقدام کنند.

سرریز فناورانه گزارش 1400 دیجی کالا
سر ریز فناورانه؛ اقتصاد دیجیتال و نقش آن در توزیع متعادل نیروی انسانی در سراسر کشور
حمید و سعید محمدی- سروش عابدین رویداد دی تاک
گزارش سالانه دیجی‌کالا: رشد ۲۵ درصدی خرده‌فروشی آنلاین در سال 1400
دیجی اکسپرس
دیجی اکسپرس، زیرساخت و شبکه هوشمند لجستیکی دیجی‌کالا چطور کار می‌کند؟